Είστε εδώ

Τα 12 «δεν ξέρω» του Παπαχρήστου των Νέων στο Ειδικό Δικαστήριο και η… τάπα που δέχθηκε για το Ινστιτούτο Φλωρεντίας!

Γιάννης Πρετεντέρης και Γιώργος Παπαχρήστος κάνουν, σήμερα, μέσα από Τα Νέα ευθεία επίθεση στην εισαγγελέα του ειδικού δικαστηρίου, η οποία «τόλμησε», κατά τους ίδιους, να εισηγηθεί, με βάση τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη διαδικασία και εκείνα που ΔΕΝ υπάρχουν τελικά (παρά την προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν κλίμα), την απαλλαγή του Νίκου Παππά.

Και οι δύο αρθρογράφοι της εφημερίδας στέλνουν μηνύματα στους δικαστές, όχι μόνο στην εισαγγελέα Όλγα Σμυρλή, ακολουθώντας τη ρητορική του Άδωνι, που φώναζε ότι θα «τους γδάρω».

Ο Γ. Παπαχρήστος, μάλιστα, γράφει για «στημένο διαγωνισμό» (άλλα κατέθεσε το αφεντικό του Βαγγέλης Μαρινάκης, πάντως), ότι «όποιος κατέθεσε στο ειδικό δικαστήριο, και δέχθηκε τις ερωτήσεις της κυρίας εισαγγελέως, είχε ήδη διαμορφώσει εικόνα, του τι θα προτείνει» και ότι η ίδια «δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα».

Με μια μικρή έρευνα βρήκαμε τι κατέθεσε και τι συνεισέφερε ο δημοσιογράφος Παπαχρήστος στο δικαστήριο. • Για το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και για το αν η σημερινή υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως χορηγεί υποτροφίες σε σπουδαστές σε αυτό με έξοδα του δημοσίου: «Όχι δεν το γνωρίζω».

• Για τις ιδιότητες των μελών της αρμόδιας επιτροπής που έκριναν τους φακέλους των υποψηφίων (σ.σ.: τα μέλη αθωώθηκαν μαζί με τον Λευτέρη Κρέτσο πρόσφατα, καθώς οι χειρισμοί τους κρίθηκαν οι προβλεπόμενοι): «Δεν το θυμάμαι».

• Για το αν μέλη της επιτροπής εκείνης έχουν αξιοποιηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση σε άλλες επιτροπές: «Δεν το ξέρω».

• Για το αν η Grant Thornton, η πασίγνωστη και ανεξάρτητη εταιρεία, απεφάνθη καταφατικά ως προς την αξιοπιστία των οικονομικών στοιχείων της υποψηφιότητας Καλογρίτσα: «Δεν το ξέρω».

• Για το αν γνωρίζει την έκθεση της Τράπεζας Πειραιώς, που υπολόγιζε την αξία των εισφερθέντων ακινήτων από την πλευρά Καλογρίτσα στο ύψος των 100 εκατ. ευρώ: «Δεν το ξέρω».

• Για το αν επικαλέστηκε κανένας ότι παραβιάστηκε η μυστικότητα (κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού): «Δεν το ξέρω».

• Για το αν μπορούσε να γίνει λαθροχειρία στον διαγωνισμό, παρόντων όλων των εκπροσώπων των υποψηφίων, οι οποίοι ήταν και ειδικοί: «Δεν το ξέρω».

• Για το αν ξέρει πως το ΕΣΡ όρισε ως βάση πλειστηριασμού των αδειών (στη μετέπειτα φάση) το ποσό που εισπράχθηκε από το διαγωνισμό του 2016 και για το αν γνωρίζει ότι ο αυτός ο ορισμός του τιμήματος από το ΕΣΡ προσεβλήθη με αιτήσεις ακύρωσης στο ΣτΕ: «Δεν το ξέρω».

• Για το αν το ΣτΕ απέρριψε αυτήν την αιτίαση: «Δεν το γνωρίζω».

• Για το αν γνωρίζει να ελέγχθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία που υπέβαλε, μεταξύ των άλλων υποψηφίων, και ο Καλογρίτσας και για το αν υπήρχε κάποια παρατήρηση από την Grant Thornton για τον Καλογρίτσα: «Δεν το γνωρίζω».

• Για το αν γνωρίζει ότι όλοι οι υποψήφιοι εστράφησαν εναντίον όλων των υποψηφίων με αιτήσεις αναστολής και αιτήσεις ακύρωσης στο ΣτΕ, για το αν εκρίθη η αξία των στοιχείων του Καλογρίτσα από το ΣτΕ και για το αν απερρίφθησαν οι σχετικές αιτήσεις αναστολών: «Όχι δεν το ξέρω».

• Για το αν γνωρίζει πως τα ακίνητα του Καλογρίτσα στην Ιθάκη είχαν εκτιμηθεί το 2012 σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα που διαχειριζόταν η τότε κυβέρνηση Σαμαρά και πόσο είχαν εκτιμηθεί: «Δεν το ξέρω».

Για όλα τα παραπάνω, βεβαίως, έγραφε και γράφει από το 2016 ο Γ. Παπαχρήστος. Με ψεύδη και απόκρυψη γεγονότων προσπαθεί να σπιλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη μεγάλη μεταρρύθμιση που επιχείρησε στα μίντια με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Για όλα τα παραπάνω που «δεν ξέρει» (και δεν είχε νόημα για τον ίδιο και τον ρόλο του να μάθει) και τα οποία έχουν απαντηθεί, δικαιώνοντας τον Νίκο Παππά, ψέγει την εισαγγελέα. Και στέλνει μήνυμα στους δικαστές να μην τολμήσουν να την ακολουθήσουν, απαλλάσσοντας πλήρως τον πρώην υπουργό.

Και κάτι τελευταίο. Ποιο είναι το αγαπημένο θέμα του Γ. Παπαχρήστου; Το Ινστιτούτο Φλωρεντίας. Αυτό που εισηγήθηκε τις 4 άδειες. Αυτές τις 4 άδειες που θεωρεί υπεραρκετές και ο Β. Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Mega και των Νέων, καθώς μόνο 4 κανάλια, κατά τον ίδιο, αντέχει η ελληνική αγορά.

Όταν ο Γ. Παπαχρήστος ρωτήθηκε στο ειδικό δικαστήριο αν έχει δει ποιον συμβουλεύει το Ινστιτούτο για τα τηλεοπτικά, ψέλλισε κάτι για τη RAI. Μάλλον θα σκέφτηκε ότι η Φλωρεντία είναι στην Ιταλία και στην Ιταλία βλέπουν RAI.

Τη σκέψη του, όπως και το σοβαρό της κατάθεσής του, κατέρριψε η επισήμανση των συνηγόρων του Ν. Παππά ότι το Ινστιτούτο Φλωρεντίας, που κατά τον Παπαχρήστο «δεν έχει μεγάλη σημασία», είναι μόνιμος σύμβουλος της Κομισιόν για τα τηλεοπτικά.

Θέλουμε να ελπίζουμε πως ο αρθρογράφος δεν θα τα βάλει τώρα και με την Κομισιόν…

Μια σκέψη στο “Τα 12 «δεν ξέρω» του Παπαχρήστου των Νέων στο Ειδικό Δικαστήριο και η… τάπα που δέχθηκε για το Ινστιτούτο Φλωρεντίας!

  1. Η ψευδορκία διωκεται αυτοτελώς .Ο Παπαχρήστου έπρεπε να είναι φυλακή .
    Από την απόφαση του ΣτΕ, να υποχρεωθούν τα κανάλια να πληρώνουν στο Δημόσιο για την χρήση των συχνοτήτων ,: πέρασαν 9 χρόνια! !! κατά τα οποία κυβερνησεις και κανάλια ,”έφαγαν” ένα δισεκατομμύριο. που όφειλαν να πληρώσουν στο κράτος( με βάση τις προσφορές που έκαναν στο διαγωνισμό!!!!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *