Είστε εδώ

Τ’ άκουσε, ο Σχοινάς από τον Τσίπρα, για υποκλοπές, κράτος δικαίου και το καπέλωμα από τον Βορρά στο θέμα του φυσικού αερίου!

Τα΄ψαλλε για τα καλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον α/δρο της Κομισιόν για την αδράνεια της ΕΕ σε μείζονα ζητήματα που αφορούν την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο τωων υποκλοπών αλλά και την απροθυμία της ΕΕ να πάρει μια απόφαση για το φυσικό αέριο!

Τη σημασία που έχουν οι συστάσεις της αρμόδιας Επιτρόπου Γιούροβα στην αντιμετώπιση του σκανδάλου των υποκλοπών, τη θωράκιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση του πλουραλισμού των ΜΜΕ στην Ελλάδα, έθεσε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος επεσήμανε δε, το έλλειμμα αλληλεγγύης που επιδεικνύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο στον ενεργειακό τομέα όσο και στο προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μαργαρίτη Σχοινά
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ευρωπαϊκή απόφαση για πλαφόν στο φυσικό αέριο σε επίπεδα που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας ότι το υπό συζήτηση πλαφόν -που είναι σχεδόν τρεις φορές πάνω από τη σημερινή τιμή και υπαγορεύεται από κάποια συμφέροντα στον ευρωπαϊκό Βορρά- θα επιδεινώσει την κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μαργαρίτη Σχοινά
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Τέλος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε την ανάγκη να υιοθετηθεί ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου βασισμένο στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και να καθιερωθούν υποχρεωτικές μετεγκαταστάσεις και νόμιμες και ασφαλές οδοί επανεγκατάστασης προς την ΕΕ.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *