Είστε εδώ
Home > FAQ news > ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ρήτρα αναπροσαρμογής εφαρμόστηκε από τον Μητσοτάκη τον Αύγουστο του ΄21… Λαϊκισμός είναι το “δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα και του δωρεάν” όπως δηλώνουν οι βουλευτές της ΝΔ»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ρήτρα αναπροσαρμογής εφαρμόστηκε από τον Μητσοτάκη τον Αύγουστο του ΄21… Λαϊκισμός είναι το “δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα και του δωρεάν” όπως δηλώνουν οι βουλευτές της ΝΔ»

Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος κατά την οποία κλήθηκε να απαντήσει για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και αντ’ αυτού κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ψέματα και λαϊκισμό.

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής εφαρμόστηκε από τη ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2021, ενώ την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, 2015-19 το ρεύμα δεν αυξήθηκε ούτε κατά ένα ευρώ αλλά μειώθηκε μεσοσταθμικά κατά 12%», αναφέρει σε απάντησή του στην ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο Σ. Φάμελλος σημειώνει: «Εφόσον στην ανακοίνωσή του αναφέρεται σε ψέματα και λαϊκισμό, ρωτάμε: είναι για το ΥΠΕΝ ψέμα και λαϊκισμός η προσφυγή της συντονιστικής επιτροπής της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής; Είναι ψέμα και λαϊκισμός η συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών – Ποιότητα Ζωής) κατά των παρόχων που εκδικάζεται στις 15 Μαΐου; Η αδυναμία των καταναλωτών να πληρώσουν τους χωρίς προηγούμενο φουσκωμένους λογαριασμούς δεν είναι λαϊκισμός. Λαϊκισμός είναι το ‘δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ούτε του δωρεάν’ όπως προκλητικά δήλωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου».

Καταλήγοντας ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει: «Είναι προκλητικό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί ακόμα και σήμερα να δικαιολογήσει την απροθυμία της να παρέμβει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για να σταματήσει την αισχροκέρδεια. Είναι καθήκον της να προχωρήσει εδώ και τώρα σε μέτρα μείωσης των τιμών και στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο τον λογαριασμό Μητσοτάκη».

Πηγή: hellasjournal.com

Leave a Reply

two + 1 =

Top