Είστε εδώ
Home > FAQ news > ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ανήθικοι οι βουλευτές που ζητούν αναδρομικά από το 2009

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ανήθικοι οι βουλευτές που ζητούν αναδρομικά από το 2009

Σκληρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι προσφυγές πρώην βουλευτών στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με του προέδρου του Αρείου Πάγου, τις οποίες έφερε στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

ΣΥΡΙΖΑ: «Πολιτική ανηθικότητα»
Πολιτική ανηθικότητα βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στις προσφυγές των πρώην βουλευτών στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί έγκαιρα και με σαφήνεια σχετικά με τις προσφυγές πρώην βουλευτών στα δικαστήρια, για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά, καταδικάζοντας αυτή την πράξη ως ντροπιαστική σε συνθήκες κρίσης».

Όπως λέει, είναι πολιτικά ανήθικη τη συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά των βουλευτών.

«Είχαμε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική», επισημαίνει.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε του πρώην βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν αποζημιώσεις να αποσύρουν τις προσφυγές τους, διότι διαφορετικά θα διαγραφούν από το κόμμα.

Και το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι “το ζήτημα αυτό στην εποχή της κρίσης, λειτουργεί αρνητικά στην κοινωνία, γι’ αυτό καλούμε και πάλι όσους πρώην βουλευτές έχουν προσφύγει, να παραιτηθούν από τα επιδικασθέντα ποσά”.

Πηγή: efsyn.gr, left.gr

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top