Είστε εδώ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Οικονόμου επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας το ρεπορτάζ του Politico – Μνημείο πολιτικού επαρχιωτισμού και καθεστωτισμού η απάντησή του»

Στην αντεπίθεση περνάει η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την χυδαία δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο οποίος, πανικόβλητος από τον διεθνή διασυρμό, δεν δίστασε να ταυτίσει το Politico με τον ΣΥΡΙΖΑ («ανακριβέστατο δημοσίευμα στο Politico, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ»).

-Διαβάστε επίσης: “Βόμβα” από το Politico! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζήτησε από τις Βρυξέλλες “συγκάλυψη” του σκανδάλου των υποκλοπών: “In a spirit of cooperation and working together as a team for our common cause of protecting the rule of law” – Τι συνέβη στις 2 Αυγούστου

«Η ανακοίνωση του κ. Οικονόμου που στοχοποιεί δημοσιογράφους διεθνών Μέσων και ταυτίζει τα Μέσα αυτά με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αποτελεί μνημείο πολιτικού επαρχιωτισμού και καθεστωτισμού».

«Θα ήταν μόνο για γέλια αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά κι αν δεν βιώναμε μια πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από μια κυβέρνηση που επί τρία χρόνια επιχειρεί να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς χειραγώγησης και φίμωσης της ενημέρωσης», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το οξύμωρο βέβαια για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι ότι την ίδια στιγμή που στοχοποιεί Μέσο και δημοσιογράφο, δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή που επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας το ρεπορτάζ του Politico», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και εξηγεί:

  • Επιβεβαιώνει ότι η Κομισιόν στις 29 Ιουλίου ζήτησε με επιστολή της εξηγήσεις για το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση Κουκάκη και την απόπειρα παρακολούθησης Ανδρουλάκη.
  • Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση στις 2 Αυγούστου απάντησε, αρνούμενη ότι έχει το Predator, ανατρέχοντας για πολλοστή φορά σε κάποιους άγνωστους «εθνικούς λόγους» για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.
  • Επιβεβαιώνει ότι – ενώ είχαν υπάρξει καταγγελίες Κουκάκη και Ανδρουλάκη – η Κυβέρνηση ζητούσε από την Επιτροπή… να μην ενστερνίζεται «βιαστικά και γραπτώς… συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά ΜΜΕ που δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και αντικειμενικότητά τους».
  • Επιβεβαιώνει, τέλος, ότι – λίγα 24ωρα πριν παραδεχτεί ότι παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη – η Κυβέρνηση αμφισβητούσε την αρμοδιότητα της ΕΕ για το θέμα του Predator και των υποκλοπών και καλούσε την αρμόδια Γενική Διευθύντρια να απευθύνεται στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο κατ’ ιδίαν για οποιοδήποτε σχετικό ζήτημα ανακύπτει.

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Οικονόμου μετά από αυτό το αίσχος είναι να παραιτηθεί.

Θα γλιτώσει και τον περαιτέρω προσωπικό διασυρμό για τα ψέματα που θα συνεχίζει να λέει για τις παρακολουθήσεις», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

 

One thought on “ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Οικονόμου επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας το ρεπορτάζ του Politico – Μνημείο πολιτικού επαρχιωτισμού και καθεστωτισμού η απάντησή του»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.