Είστε εδώ

ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες αποκαλύψεις ερευνητών δημοσιογράφων (inside story): Ο Μητσοτάκης να πει την αλήθεια για τις αδειοδοτήσεις εξαγωγής του Predator

ΟΚυριάκος Μητσοτάκης «είναι υποχρεωμένος πια να απαντήσει στις σημερινές αποκαλύψεις και να πει την αλήθεια ως προς την έρευνα και τις αδειοδοτήσεις εξαγωγής κατασκοπευτικού λογισμικού από τον στενό του συνεργάτη κ. Σμυρλή», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Inside Story για την επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

– Διαβάστε: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρωταθλήτρια στον εμπαιγμό: Είπε ψέματα στην Ευρώπη για το Predator-Έδωσε και άλλες άδειες εξαγωγής

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η επιχειρούμενη συγκάλυψή του, βγάζει τη χώρα μας εντελώς εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει καταστήσει ακόμα και τις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών σε παραμάγαζο του παρακρατικού μηχανισμού των υποκλοπών που είχε ως βάση το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου», επισημαίνει.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από το απόρρητο της διερεύνησης μιας υπόθεσης, με μόνο στόχο να εξαφανίσει τις δικές του βαρύτατες ευθύνες» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Εξωτερικών όχι μόνο είχε γνώση για το κατασκοπευτικό λογισμικό των εταιρειών Krikel και Intellexa, όχι μόνο παρείχε αδειοδότηση εξαγωγής του από τις συγκεκριμένες εταιρείες προς την Ουκρανία, καθώς και προς τα αυταρχικά καθεστώτα του Σουδάν και της Μαδαγασκάρης, αλλά επίσης, η σχετική έρευνα που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022 έχει ολοκληρωθεί και αποκρύπτεται.

Μάλιστα η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει το Inside Story, έχει φτάσει στο σημείο να λέει ψέματα μέχρι και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, προκειμένου να αποφύγει περεταίρω ενέργειες από τα ευρωπαϊκά Όργανα, που δεν θα ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση.

Στην έρευνα δε, δεν έχει κληθεί να καταθέσει το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου μέσα στο υπουργείο Εξωτερικών, ο πρώην υπεύθυνος για τις συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις εξαγωγών Γιάννης Σμυρλής, ο οποίος αργότερα επιβραβεύτηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μεταπήδησε σε θέση – κλειδί των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η επιχειρούμενη συγκάλυψή του, βγάζει τη χώρα μας εντελώς εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει καταστήσει ακόμα και τις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών σε παραμάγαζο του παρακρατικού μηχανισμού των υποκλοπών που είχε ως βάση το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από το απόρρητο της διερεύνησης μιας υπόθεσης, με μόνο στόχο να εξαφανίσει τις δικές του βαρύτατες ευθύνες.

Είναι υποχρεωμένος πια να απαντήσει στις σημερινές αποκαλύψεις και να πει την αλήθεια ως προς την έρευνα και τις αδειοδοτήσεις εξαγωγής κατασκοπευτικού λογισμικού από τον στενό του συνεργάτη κ. Σμυρλή.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *