Είστε εδώ

Συνηθίζει στη … “γραβάτα”, η “γαλότσα”! Δουλειές με εικονικά τιμολόγια και “μαύρα” σε Βουλγαρία και Ρουμανία

Καταγγελία “σοκ” υπάρχει στο Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και στο Υπουργείο Εμπορίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thefaq.gr, από τους εμπόρους του Ν. Καβάλας, σύμφωνα με την οποία, φέρονται να μη δηλώνουν τα πραγματικά εισοδήματα, ζητώντας από τους εμπόρους Ρουμανίας και Βουλγαρίας χαμηλές τιμές στα τιμολόγια, ενίοτε και “μαύρα” χωρίς τιμολόγια.
Όπως επισημαίνεται, από την ώρα που επετράπη (και σωστά) στους αγρότες να γίνονται οι ίδιοι και εξαγωγείς, είναι πολλά τα λεφτά που δεν τιμολογούνται.
Δηλαδή ο κάθε παραγωγός που πλέον είναι και εξαγωγέας, μπορεί να παρουσιάζει τιμολόγια χαμηλότερα της πραγματικής τιμής της εμπορικής συναλλαγής, σε συνεννόηση με τους εμπόρους των γειτονικών χωρών, με αποτέλεσμα μεγάλη οικονομική αιμορραγία από το φόρο για την Πολιτεία, που δεν μπορεί να καλυφθεί, όσο κι αν αυξηθεί το ΦΠΑ.
Στην καταγγελία, μεταξύ άλλων αναφέρονται περιπτώσις όπου σταφύλια από Καβάλα, πουλήθηκαν σε αγορές στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από 0.40 = 0,80 το κιλό, και οι έμποροι-παραγωγοί (δηλαδή οι ίδιοι οι αγρότες) παρουσίασαν τιμολόγια από τις χώρες αυτές, 0,20 – 0.30 το κιλό!

One thought on “Συνηθίζει στη … “γραβάτα”, η “γαλότσα”! Δουλειές με εικονικά τιμολόγια και “μαύρα” σε Βουλγαρία και Ρουμανία

  1. Αυτό που υποστηρίζεται εμπεριέχει δογματισμό … η ανάπτυξη μετά το 2ο πόλεμο και εσχάτως στις ΕΠΑ, έγινε μόνο με την κρατική παρέμβαση (ΝΕΠ και Κέινς) … και όσον αφορά στη σμερινή Ελληνική πραγματικότητα, η κατάρρευση του δημόσιου τομέα, με την τυφλή και λυσσασασμένα επιθετική αρπαχτική δύναμη του ιδιωτικού, φαινεται να συμβαδίζει, αν δεν ξεπερνά ο τομέας των ιδιώτ … Δεν πρέπει να ξεχνιέται το 1 και τρις €, που έχουν στις τράπεζες του εξωτερικού τα ιδιώτ. Η διαφθορά είναι η ηθική αυτουργία των ιδιώτ … Όλα αυτά τα ιδιώτ πατρίδα τους είναι τα λεφτά τους. Τελεία και παύλα. Αν … θα επανέλθω .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *