Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Συνήγορος” του Σαμαρά στην Προανακριτική ο Βενιζέλος: Γελοία τα νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν για Σαμαρά – Επίθεση στην Τουλουπάκη

“Συνήγορος” του Σαμαρά στην Προανακριτική ο Βενιζέλος: Γελοία τα νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν για Σαμαρά – Επίθεση στην Τουλουπάκη

Στα συμπληρωματικά στοιχεία που διαβίβασε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην Προανακριτική και τα οποία περιλαμβάνουν δύο επιστολές της εταιρείας στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην Πρωθυπουργού στον αντιπρόεδρο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βενιζέλος μετά το τέλος της 4ωρης κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή.

Ο Ευ. Βενιζέλος επέκρινε την κυρία Τουλουπάκη γιατί παρέλαβε τα στοιχεία από την προστατευόμενη μάρτυρα, Αικατερίνη Κελέση, και σημείωσε ότι αυτά θα έπρεπε να είχαν σταλεί απευθείας στην Προανακριτική.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «γελοία» τα στοιχεία που αφορούν τον κ. Σαμαρά και ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έγραψε σε ιδιόχειρο σημείωμα τα τηλέφωνα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα «για να μην ενοχλούν» τον ίδιο. Ανέφερε, όμως, ότι και οι επιστολές της Novartis προς τον πρωθυπουργό έχουν απρόσωπο χαρακτήρα και δεν περιλαμβάνουν τίποτε ουσιαστικό. Αντίθετα, σημείωσε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλα τα στοιχεία που λήφθηκαν από τους προσωπικούς υπολογιστές των υπαλλήλων της Novartis μαζί με άλλα που έχουν δημόσιο χαρακτήρα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι θέλει να κλείσει βιαστικά τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής και ότι δεν έχει την πρόθεση να καλέσει άλλους μάρτυρες. Επανέλαβε, επίσης, τις αιτιάσεις του περί ακυρότητας της Προανακριτικής διότι «δεν περιλαμβάνει πράξεις και πραγματικά γεγονότα». Τόνισε, όμως, ότι αρμόδια για την εξέταση των πολιτικών προσώπων της υπόθεσης Novartis είναι η Προανακριτική Επιτροπή και όχι η τακτική δικαιοσύνη. Ζήτησε επίσης να κληθούν σε κατάθεση οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής και όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Πηγή: news247.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top