Είστε εδώ

Συνέντευξη – χαστούκι από την Επιτροπή Pega του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές: “Φεύγουμε με περισσότερα ερωτήματα από όσα όταν ήρθαμε…”

«Μετά από σχεδόν τέσσερις ημέρες διαμονής στην Κύπρο και την Ελλάδα, φεύγουμε με ίσως περισσότερες ερωτήσεις από ό,τι είχαμε όταν φτάσαμε» είπε με νόημα η Ολλανδή ευρωβουλευτής Sophie in ‘t Veld κατά τη συνέντευξη Τύπου της επιτροπής Pega, από την Αθήνα, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η Sophie in’t Veld επεσήμανε ότι οι ελληνικές αρχές δεν είναι πρόθυμες να μοιραστούν πληροφορίες με την Επιτροπή. «Βρήκαμε καθοριστικές και οριστικές αποδείξεις για το ποιος χρησιμοποίησε το Predator και γιατί; Όχι. Και δεν θα βρούμε αυτές τις αποδείξεις όσο οι αρχές δεν είναι πρόθυμες να μοιραστούν επίσημες πληροφορίες μαζί μας», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της PEGA, Jeroen Lenaers, επεσήμανε ότι οι πολλές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στους κυβερνητικούς αξιωματούχους μένουν αναπάντητες.

«Στις τέσσερις ημέρες που βρεθήκαμε σε Κύπρο και Ελλάδα συναντήσαμε μεγάλο αριθμό κυβερνητικών αξιωματούχων, βουλευτών και μελών κοινωνικών φορέων, θύματα παρακολούθησης, δημοσιογράφους και πολιτικούς. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μας έδωσαν πληροφορίες από τις οποίες μάθαμε πολλά, αλλά αισθανόμαστε ότι πολλές από τις ερωτήσεις μας μένουν ακόμη να απαντηθούν» είπε και ο πρόεδρος της PEGA Jeroen Lenaers, στην αρχή της συνέντευξης Τύπου.

«Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους τεσσάρων κομμάτων που συμμετείχαν στην επιτροπή. Θεωρούμε ότι αποκαλύφθηκαν λίγα μόνο γεγονότα και δεν κατέθεσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι ως μάρτυρες. Εκπλαγήκαμε από το γεγονός ότι δεν υπήρξε κοινό πόρισμα αλλά ξεχωριστά από κάθε κόμμα. Επίσης, θεωρούμε ότι ένα τελικό κοινό πόρισμα θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα για το κοινό καλό κοινωνίας και εμπλεκόμενων» τόνισε ο πρόεδρος της PEGA.

Η συνέντευξη Τύπου της επιτροπής PEGA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *