Είστε εδώ
Home > FAQ news > Μαύρο τοπίο πλέον στην θέση του μαγευτικού δάσους! Συνεχίζεται για 4ο 24ωρο ο πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια, “αμυντική γραμμή” ως τελευταία λύση …

Μαύρο τοπίο πλέον στην θέση του μαγευτικού δάσους! Συνεχίζεται για 4ο 24ωρο ο πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια, “αμυντική γραμμή” ως τελευταία λύση …

Μετά από μία ακόμη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους των περιοχών Μακρυμάλλη και Πλατανιά, εξαιτίας των συνεχών αναζωπυρώσεων, το πρώτο φως της ημέρας βρίσκει τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επικεντρώνονται στο μέτωπο πάνω από το χωριό Πλατανιά.

Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι ενισχυμένες δυνάμεις της πυροσβεστικής μέσα στη νύχτα και η άπνοια επέτρεψαν η φωτιά να περιοριστεί σε μια χαράδρα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν πριν από τα μεσάνυχτα και ως το ξημέρωμα κατέβαλαν προσπάθειες να οριοθετήσουν πλευρικά μέτωπα.

Δημιουργήθηκε αντιπυρική ζώνη με χωματουργικά μηχανήματα γύρω από το χωριό.

Την ίδια στιγμή πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται από το παρθένο πευκοδάσος κι έχουν καλύψει όλο τον ορίζοντα. Η φωτιά συνεχίζει να καίει, αν και σε απόσταση από το χωριό.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν να επιχειρούν εκ νέου τα εναέρια μέσα, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και δεν είναι εύκολο να μπει πεζοπόρο τμήμα. Στο σημείο επιχειρούν πέντε ελληνικά αεροπλάνα, τρία από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (δύο από Ιταλία και ένα από Ισπανία) και πέντε ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η δύναμη που επιχειρεί στην Εύβοια είναι 198 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 22 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 172 πυροσβέστες, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Συνέδραμαν 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ελληνικού Στρατού, 8 μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και των Ο.Τ.Α., η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ καθώς και 38 εθελοντές πυροσβέστες και 6 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάντζας «οι ρίψεις νερού των ελικοπτέρων είναι στοχευμένες, δεν υπάρχει κανένα άλλο εναέριο μέσο που θα μπορούσε να πετάξει στην επικίνδυνη περιοχή, μέσα στη χαράδρα».

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχείρησαν σε δύσβατα σημεία τη νύχτα για να περιορίσουν τα μέτωπα. Χθες βράδυ η πυροσβεστική προχώρησε σε ενίσχυση και ανασύνταξη των δυνάμεων της. Από το πρωί φθάνουν οχήματα και προσωπικό από σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Ãéá 2ç çìÝñá ïé ðõñïóâåóôéêÝò äõíÜìåéò óõíå÷ßæïõí ôçí ìÜ÷ç ãéá ôçí êáôÜóâåóç ôçò ìåãÜëçò ðõñêáãéÜò óôçí Åýâïéá.Áíáæùðýñùóç êïíôÜ óôï ÷ùñßï ÌáêñõìÜëëç, ÔåôÜñôç 14 Áõãïýóôïõ 2019 (EUROKINISSI/ ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Πηγή: efsyn.gr

Leave a Reply

Top