Είστε εδώ
Home > FAQ news > Συνεχίζει η “φάμπρικα” των fake news: “Κανένας μαθητής δεν συνελήφθη στο Αγρίνιο” ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Παιδείας

Συνεχίζει η “φάμπρικα” των fake news: “Κανένας μαθητής δεν συνελήφθη στο Αγρίνιο” ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Παιδείας

«Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας διαψεύδοντας δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλα sites

Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων το «Πρώτο Θέμα», το iefimerida.gr, το newsit.gr- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του:

«Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.

Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

Leave a Reply

Top