Είστε εδώ
Home > FAQ news > Στον κατεστραμένο καταυλισμό στη Μανωλάδα η Έφη! «Για εμάς δεν υπάρχουν ούτε πολίτες ούτε εργάτες β’ κατηγορίας» (vid)

Στον κατεστραμένο καταυλισμό στη Μανωλάδα η Έφη! «Για εμάς δεν υπάρχουν ούτε πολίτες ούτε εργάτες β’ κατηγορίας» (vid)

Μήνυμα στήριξης στους μετανάστες εργάτες γης έστειλε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έ. Αχτσιόγλου, μετά τη σύσκεψη στο πυροσβεστικό σώμα Λεχαινών λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά σε καταυλισμό μεταναστών εργατών στην περιοχή της νέας Μανωλάδας Ηλείας.

«Για εμάς δεν υπάρχουν ούτε πολίτες ούτε εργάτες δεύτερης κατηγορίας» τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας η οποία αναφέρθηκε στα άμεσα αντανακλαστικά της κυβέρνησης αναφορικά με τη μέριμνα των εργατών γης, μετά την καταστροφή στον καταυλισμό.

«Δεν υπάρχουν αόρατοι εργαζόμενοι, και για αυτό τον λόγο είμαστε εδώ στοχεύοντας στην άμεση ανακούφιση των πληγών που υπέστησαν αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε η Έ.Αχτσιόγλου.

Η υπουργός Εργασίας είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και συναντήθηκε με εργάτες γης, τους οποίους ενημέρωσε από κοντά για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με τα μέτρα για τη στήριξη τους, όπως το ζήτημα της επανέκδοσης των χαρτιών τους, την οικονομική ενίσχυση, τη διαμονή τους, τη σίτισή τους κ.α.

Σύμφωνα με την ίδια η πρώτη μέριμνα για το που θα κοιμηθούν σήμερα το βραδυ και τι θα φάνε θα δοθεί από τον δήμο, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ήδη επικοινώνησε με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να δοθεί μία λύση με την επανέκδοση των εγγράφων τους που κάηκαν από την πυρκαγιά.

Παράλληλα η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές με την «Αλλhλεγύη για όλους» ώστε να μεριμνήσει από αύριο για τρόφιμα και σκηνές.

 

 

Πηγή: EΡT1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Top