FAQ news

Στον Εισαγγελέα οι εταιρίες Κασσελάκη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην αναστροφή του κλίματος – Κρίσιμη η σημερινή ΠΓ χωρίς την Θ Τζάκρη για την ανασύνταξη της ΚΟ και των οργάνων και τα “ανοίγματα” στην βάση και τους αποστασιοποιημένους ενόψει κάλπης

Στον Εισαγγελέα οι εταιρίες Κασσελάκη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην αναστροφή του κλίματος – Κρίσιμη η σημερινή ΠΓ χωρίς την Θ Τζάκρη για την ανασύνταξη της ΚΟ και των οργάνων και τα “ανοίγματα” στην βάση και τους αποστασιοποιημένους ενόψει κάλπης

Χωρίς την Θ Τζάκρη που έχει παραιτηθεί από τη θέση της Γραμματέως της ΚΟ και άρα δεν συμμετέχει πλόν ex officio στο όργανο, συνεδριάζει σήμερα η ΠΓ με βασικά επίδικα:

  • α) την διαβίβαση στις εισαγγελικές Αρχές του φακέλου με τα στοιχεία που παρουσίασε στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Παύλος Πολάκης αναφορικά με το πλέγμα εταιριών με τις οποίες συνδέεται ο Στέφανος Κασσελάκης, ανάμεσα στις οποίες και 7 εταιρίες κατά το Βουλευτή Χανίων, με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Ο Παύλος Πολάκης που έχει γνωστοποιήσει και ατομικά σε κάθε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία που διαθέτει κατά του Κασσελάκη, κάλεσε χθες τους συναδέλφους του που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην παραμονή τους στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην έξοδό τους με κατεύθυνση του νέο κόμμα του κ. Κασσελάκη «να το ξανασκεφθούν», αφήνοντας στην ατμόσφαιρα αιωρείται το ενδεχόμενο να υπάρχει κώλυμα για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον. Και αυτό, γιατί ο Παύλος Πολάκης επέμεινε χθες στις καταγγελίες του περί ψευδούς πόθεν έσχες από τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας «δεν μπορεί να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ένας που έχει εταιρείες στα νησιά Μάρσαλ», αλλά και επιμένοντας στην εκτίμησή του ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στις ΗΠΑ τους επόμενους μήνες καθώς έχει δικαστικές επιθέσεις στην Αμερική.
  • β) την αναπλήρωση και συμπλήρωση των θέσεων στην ΚΟ αλλά και στα όργανα που είναι κενές μετά τις παραιτησεις βουλευτών που στήριζαν το καθεστώς Κασσελάκη αλλά που όμως δεν αποχώρησαν από την ΚΟ αλλά παραμένουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γαβρήλος, Τζάκρη, Σαρακιώτης, Πούλου, Θανος Μωραίτης αλλά και οι τομείς των Χρηστίδου, Μάλαμα, Πέτρου Παππά και Αυλωνίτη που ανεξαρτητοποιήθηκαν ήδη)
  • γ) το κάλεσμα σε ψηφοφόρους που έχουν απομακρυνθεί μετά την τελευταία διάσπαση, αλλά σε όσους είχαν απομακρυνθεί στις δύο προηγουμενες του 2023 μετά την εκλογή Κασσελάκη, ακόμα και πιο πριν μετά την παραίτηση Τσίπρα, να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, αρχής γεννομένης με την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου, την άλλα Κυριακή 23 Νοεμβρίου, αλλά και στη συνέχεια στο μεγάλο καταστατικο συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ που θα ακολουθήσει πιθανότατα μέσα στον Γενάρη.

Σημειώνεται ότι για την Κουμουνδούρου οι «δεσμοί αίματος» με την Νέα Αριστερά (μετά και την πανηγυρική επανεκλογή του Αλέξη Χαρίτση στη θέση του προέδρου) δεν έχουν πάψει να ισχύουν παρά τη δραματική αποχώρηση των στελεχών της επί ημερών Κασσελάκη, ενώ διαρκές ζητούμενο αποτελούν τυχόν «μεταγραφές» ανεξάρτητων βουλευτών, όπως η περίπτωση των δύο βουλευτών που αποχώρησαν από την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΥΓ: Καθώς ο Παύλος Πολάκης βάζει επί τάπητος το ζήτημα της προσφυγής στη Δικαιοσύνη με τα στοιχεία που έφτασαν στον τομέα διαφάνειας με τις δεκάδες εταιρείες μεταξύ αυτών και 7 off shore τις οποίες δεν παρουσίασε ποτέ ο κ. Κασσελάκης, ο φάκελος χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες θα κατατεθεί στη δικαιοσύνη με τον κ. Πολάκη να επιμένει ότι «κάτι σάπιο υπάρχει» με τις εταιρείες της οικογένειας Καασελάκη και όπως σημειώνει εμφατικά δεν θα επιτρέψει στον έκπτωτο πρόεδρο να συνεχίσει την πολιτική σταδιοδρομία και κατ’ επέκταση και στο υπο σύσταση κόμμα του.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Περισσότερα
Σχετικά
Προτεινόμενα

8 Σχόλια

κουλοκουλα
12/11/2024

Θα ψάχνετε ψηφοφόρο με τα κιάλια σε λίγο εκεί στον συριζα. Σας εγκαταλείπουν ομαδικά παλιοί και νέοι.

Απάντηση
Manolis Xefterakis
12/11/2024

Πού να δείτε εσείς που θα τον ψάχνετε στην Αμερική και θα σας την έχει κάνει με ελαφρα πηδηματάκια κούληκουκούληκούλη. Πάντα χρήσιμοι θα του είστε όσο μείνει βέβαια ο μητσοκούλης στη ΝΔ.

Απάντηση
2/ευρω
12/11/2024

Σας εγκαταλείπουν…. Άρα εσενα δεν σε εγκαταλείπουν. Και τι ζόρι τραβάς εσυ αγορίνα;Εμείς είμαστε λίγοι και καλοί

Απάντηση
Λενια
12/11/2024

Λίγοι και καλοί. Μάλιστα. Με το καλοί διαφωνώ. Το αντίθετο αποδείξατε στο συνέδριο. Αν έλεγες δειλά ανθρωπάκια που δρούν στα μισοσκότεινα υπόγεια των μπουζουκομάγαζων τότε θα συμφωνήσω όπως και όλη η ελλάδα. Όσο για το λίγοι θα συμφωνήσω απόλυτα. Σε λίγο το λίγοι θα γίνουν ακόμη λιγώτεροι. Θα ψάχνεστε μεταξύ σας και δεν θα βρίσκεστε.
Απορία: γιατί στο άρθρο για τον Σπίρτζη δεν έχουν χώρο για σχόλια; να πούμε συγχαρητήρια στο χρυσό μου μην του χαλάσωμε το πλατύ χαμόγελο και την ευτυχία τώρα που έφυγε ο δαίμονας του. Ας χαρεί κι αυτός ο φουκαράς. Ένα ολόκληρο χρόνο πέρασε σε βαθειά κατάθλιψη. Και σύντομα θα την ξαναπεράσει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Απάντηση
ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΗΜΕΝΟΣΥΡΙΖΑΣ
12/11/2024

ΣΑΣ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΤΕ Ε ?ΕΔΩ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟΒΡΙΖΑΤΕ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΡΙΣΙΜΟ ΑΚΟΜΗ. ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ.

Απάντηση
ΚΟΣ
12/11/2024

ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Ε? ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΑΤΕ ΠΟΥ ΛΕΝΕ …ΕΚΑΝΕ Η ΜΥΓΑ Κ…. ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ

Απάντηση
Λενια
13/11/2024

Εδώ ο σύριζα με 15 χρόνια ύπαρξης, διακυβέρνησης,
με τον αστέρα της πολιτικής Τσίπρα δεν γέμισε το μπουζουκτσίδικο μιάς και μέσα ήτανε μόνο ημέτεροι στις vip θέσεις ίσα ίσα. Πολύ περισσότεροι ήτανε στον ταύρο με μιάς ώρας κάλεσμα. Μη συγκρίνεις από τώρα τι και πως. Βιάζεσαι κι αυτό δείχνει άγχος και φόβο.

Απάντηση
ΚΟΣ
13/11/2024

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ,ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΑΙ.

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FAQ Media

Good Life

Ενέργεια