Είστε εδώ
Home > FAQ news > Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι τέσσερις συλληφθέντες για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, το απόγευμα του Σαββάτου. Οι τρεις παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο, προκειμένου να δικαστούν, ενώ ο τέταρτος, ένας 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Συνολικά, για την επίθεση έχουν ταυτοποιηθεί δέκα άτομα, τα οποία φαίνονται σε βίντεο να χτυπούν, να προπηλακίζουν και να εκτοξεύουν αντικείμενα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί δύο 20χρονοι, ένας 36χρονος και ένας 17χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος για να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και κατά περίπτωση για διακεκριμένες φθορές.

Ο ένας 20χρονος ποντιακής καταγωγής υποστήριξε πως «όταν είδα τον δήμαρχο στη συγκέντρωση και σκεπτόμενος πρόσφατες δηλώσεις του για την Τουρκία, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, θόλωσα και του επιτέθηκα».

Ο 36χρονος γνώριμος στις αρχές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από την Θεσσαλόνίκη.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του 20χρονου, που έσπασε το παμπρίζ του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο Γιάννης Μπουτάρης, ο νεαρός δηλώνει ότι «παρασύρθηκε από το πλήθος, δεν το έκανε ηθελημένα» και προχώρησε σε αυτήν την πράξη.
Σημειώνεται πως ο Γιάννης Μπουτάρης έχει συγκαλέσει σήμερα το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, προκειμένου να τοποθετηθεί για το θέμα. Την ίδια ώρα, έξω από το δημαρχείο της πόλης πολίτες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση συμπαράστασης για τον κ. Μπουτάρη.

Πηγή: newspost.gr

Leave a Reply

Top