Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Στοχος την επόμενη 5ετία να μειώσουμε την ανεργία από το 22% στο … 12%”! Τι είπε ο Τσίπρας στην Κοζάνη…

“Στοχος την επόμενη 5ετία να μειώσουμε την ανεργία από το 22% στο … 12%”! Τι είπε ο Τσίπρας στην Κοζάνη…

«Εμείς, λοιπόν, αφήνουμε πίσω τους καταστροφολόγους και τους κινδυνολόγους και κοιτάμε μπροστά. Τους καταστροφολόγους και κινδυνολόγους που έκαναν πολιτική με ελλείμματα της τάξης του 15% και παρόλα αυτά κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να τα σπαταλάνε δίχως να αφήσουν πίσω τους κοινωνικό κράτος, δημόσιες υποδομές, μια στοιχειώδη αναπτυξιακή ραχοκοκκαλιά για την ελληνική οικονομία».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στους καταστροφολόγους και κινδυνολόγους που, όπως είπε, έκαναν πολιτική με ελλείμματα της τάξης του 15% και παρόλα αυτά κατάφεραν να τα σπαταλάνε δίχως να αφήσουν πίσω τους μια στοιχειώδη αναπτυξιακή ραχοκοκκαλιά. Αναφερόμενος στον συμβολισμό της είδησης τόνισε ότι η Ελλάδα στη διαδικασία μπήκε το 2009 με έλλειμμα 15,1% λίγο πριν μπει στα μνημόνια. Κατά την ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι «σήμερα καταφέρνουμε να γυρίσουμε την Ελλάδα στη κανονικότητα των χωρών με έλλειμμα κάτω του 3% και βγαίνουμε από τη λίστα των χωρών που αποτελούν ειδική περίπτωση, με έλλειμμα μόλις 1,2% για το 2017 και πρόβλεψη για πλεόνασμα 0,6% το 2018». Εστιάζοντας στην Δ. Μακεδονία είπε ότι κάποιες περιφέρειες όπως οι δικές σας που προσέφεραν στον πλούτο της χώρας έμεινα παραμελειμένες και σημείωσε ότι η ανάπτυξη έχει νόημα, όταν τα οφέλη της διαχέονται στην κοινωνία, όταν απαντά στα σοβαρά προβλήματα του σήμερα: Την ανεργία, την μετανάστευση νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, την πληθυσμιακή και παραγωγική συρρίκνωση της υπαίθρου την αδρανοποίηση και την υπολειτουργία ολόκληρων παραγωγικών κλάδων της οικονομίας μας.

Ειδικότερα όμως για την εργασία είπε ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε 260.000 περισσότερες θέσεις και υπογράμμισε ότι στόχος είναι η μείωση της ανεργίας κατά 10 μονάδες μέσα στη επόμενη πενταετία.

«Η μείωση των κοινωνικών και των περιφερειακών ανισοτήτων. Η ενίσχυση του κοινωνικού και συνεταιριστικού τομέα της οικονομίας θα παίξει αποφασιστικό ρόλο»

Πηγή: koutipandoras.gr

Leave a Reply

Top