Είστε εδώ

Σφίγγει τη θηλειά σε “μεγάλο εκδοτικό Συγκρότημα” ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της EE για τα “δάνεια” που έχει πάρει από Τράπεζες

Για τα κόκκινα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων που δεν εξυπηρετούνται αλλά και συγκεκριμένα μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος, ενδιαφέρθηκε να ” πληροφορηθεί ” η επικεφαλής του SSM (Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού) Γαλλίδα Ντανιέλ Νουί στη χθεσινή συνάντησή της με τους τραπεζίτες. Κόκκινα δάνεια, πλάνα αναδιάρθρωσης και εταιρική διακυβέρνηση περιελάμβανε το μενού της συνάντησης και σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των κόκκινων δανείων η κ. Νουί ζήτησε από τους τραπεζίτες να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς στην αντιμετώπισή τους, προκειμένου να μην δημιουργηθεί εκ νέου πρόβλημα στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζικών ιδρυμάτων. Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sofokleousin.gr η επικεφαλής του SSM αναφέρθηκε σε δάνεια μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος ( σύμφωνα με πληροφορίες του ΔΟΛ ), που δεν εξυπηρετούνται και ζήτησε να μάθει με τι εγγυήσεις έχουν συναφθεί αυτές οι δανειακές συμβάσεις.
Η γαλλίδα επικεφαλής του SSM έστειλε τελεσίγραφο στους τραπεζίτες ότι τους επόμενους μήνες θα πρέπει να διαχειριστούν με αποτελεσματικότητα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, έτσι ώστε να υπάρξει μείωσή τους και να «καθαρίσουν» σε όσο μεγαλύτερο ποσοστό γίνεται οι ισολογισμοί από αυτά.
Η κ. Νουί αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών από τη μη έγκαιρη και αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 100 δις. ευρώ.
Τέλος η κ Νουί διεμήνυσε ότι το SSM ” δεν κάνει πίσω “ στα κριτήρια για την επιλογή των στελεχών των διοικήσεων και ζήτησε να εφαρμοστούν τα κριτήρια που περιγράφει ο νόμος που πέρασε από τη Βουλή με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι Έλληνες τραπεζίτες είχαν ζητήσει να τους επιτραπεί ” ευελιξία ” στην επιλογή των νέων ΔΣ.
Περισσότερα στο ρεπορτάζ του Sofokleousin.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *