Είστε εδώ
Home > FAQ news > Στο “μέτωπο” κατά Στουρνάρα και ο Αλ. Φλαμπουράρης: “Nα ζητάει διευκρινίσεις από το οικονομικό επιτελείο για πληρέστερη γνώση”

Στο “μέτωπο” κατά Στουρνάρα και ο Αλ. Φλαμπουράρης: “Nα ζητάει διευκρινίσεις από το οικονομικό επιτελείο για πληρέστερη γνώση”

Ο κ. Φλαμπουράρης προστίθεται στους υπουργούς που αντιδρούν στις δηλώσεις Στουρνάρα για το πακέτο παροχών της κυβέρνησης, μετά και τις απαντήσεις από τους κκ Τσακαλώτο, Χουλιαράκη και Χαρίτση.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό τομέα ερωτηθείς για τις δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα απάντησε στο Newpost τα εξής:

«Ο επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος θα πρέπει να εξετάζει πολύ προσεκτικά τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, να ζητάει διευκρινίσεις από το οικονομικό επιτελείο για πληρέστερη γνώση και να κάνει ανακοινώσεις, ώστε να διαφυλάττει όχι μόνο το δικού του κύρους αλλά κυρίως του κύρους της χώρας».

Σημειώνεται ότι από το κυβερνητικό επιτελείο, τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Γιώργος Χουλιαράκης, έχουν βγάλει «κίτρινη κάρτα» στον Διοικητή της ΤτΕ για τις δηλώσεις του περί «νευρικότητας που επικρατεί στην αγορά των ομολόγων τις τελευταίες ημέρες, σε ένα βαθμό αντανακλά την ανησυχία των επενδυτών για τις δημοσιονομικές εξελίξεις» λόγω των παροχών Τσίπρα.

Μάλιστα, ο αν. υπουργός Οικονομικών ζητά από τον κεντρικό τραπεζίτη να διευκρινίσει το πώς οδηγήθηκε στα σχετικά συμπεράσματα, ενώ ο κ. Τσακαλώτος τον ειρωνεύτηκε αναφέροντας ότι μάλλον διάβασε στοιχεία της δικής του θητείας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Leave a Reply

Top