Είστε εδώ
Home > FAQ media > Στο ΟΡΕΝ έπαθαν…ΣΚΑΙ! Το 42% μεγαλύτερο από το 46% και το 54% τριπλάσιο του 40% στα γραφήματα για την “ικανοποίηση με την κυβέρνηση”

Στο ΟΡΕΝ έπαθαν…ΣΚΑΙ! Το 42% μεγαλύτερο από το 46% και το 54% τριπλάσιο του 40% στα γραφήματα για την “ικανοποίηση με την κυβέρνηση”

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στην “Εφημερίδα των Συντακτών”: 

‘Hταν απολαυστική η δημοσκόπηση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, την Πέμπτη το βράδυ· δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου από την Alco. Και απολαυστική όχι μόνο γιατί έδινε μια διαφορά μεγαλύτερη από 15% ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ – σε διπλανό κανάλι άλλωστε, στον Alpha, την ίδια ώρα, η διαφορά ήταν ακόμα πιο πλούσια, κοντά στο 20%. Το καλύτερο ήταν αλλού στη δημοσκόπηση της Alco και όχι στην πρόθεση ψήφου.

Δείτε για παράδειγμα τον πίνακα 1, εκεί που καταγράφει το αν ο κόσμος είναι ικανοποιημένος με την κυβέρνηση και τα μέτρα που πήρε στην Υγεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το 46% δεν είναι ικανοποιημένο (κόκκινο χρώμα), ενώ το 42% είναι (πράσινο). Στον πίνακα 1, λοιπόν, μαθαίνουμε ότι το 42% (πράσινο) είναι μεγαλύτερο από το 46% (κόκκινο). Αυτά είναι καινούργια μαθηματικά.


Πάμε στον πίνακα 2. Η ερώτηση είναι αν είμαστε ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία, συνολικά. Εδώ το αποτέλεσμα βολεύει (την κυβέρνηση, μην πάει ο νους σας αλλού). Το 54% (πράσινο) είναι ικανοποιημένο και το 40% (κόκκινο) δεν είναι. Εδώ λοιπόν το πράσινο κυριαρχεί ολοκληρωτικά και βλέπουμε με τα νέα μαθηματικά του OPEN ότι το 54% είναι σχεδόν τριπλάσιο από το 40%.


Το καλύτερο ωστόσο βρίσκεται στον πίνακα 3. Η ερώτηση αφορούσε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το 55% (πράσινο) θεωρεί ότι η Ν.Δ. άλλαξε στάση για το Μακεδονικό από τη στιγμή που έγινε κυβέρνηση και το 23% (κόκκινο) όχι, ότι δεν άλλαξε.


Ο πίνακας στην προκειμένη περίπτωση είναι σωστός, τα μεγέθη είναι ανάλογα των ποσοστών, δεν έχουμε τα καινούργια μαθηματικά του OPEN. Αλλο είναι το ζήτημα εδώ. Ο συγκεκριμένος πίνακας δεν μεταδόθηκε ποτέ από το κανάλι. Ούτε στο δελτίο Τύπου που έστειλαν στους δημοσιογράφους το συμπεριέλαβαν.

Ηταν μια απάντηση να υποθέσω που δεν βόλευε κανέναν. Ούτε την κυβέρνηση ούτε και το OPEN που έχει διακριθεί στους Μακεδονικούς Αγώνες.

δημοσιεύτηκε στην efsyn.gr

Leave a Reply

two × 1 =

Top