Είστε εδώ
Home > FAQ news > Στο μυαλό του Τσίπρα οι ηλικίες 17-34 που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα- “Αυτούς και τα μάτια μας”… το μήνυμά του

Στο μυαλό του Τσίπρα οι ηλικίες 17-34 που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα- “Αυτούς και τα μάτια μας”… το μήνυμά του

Με μια ακόμη κίνηση-απόδειξη ότι η βούλησή του για άνοιγµα του ΣΥΡΙΖΑ και διεύρυνση του χώρου αποτελεί πρωταρχική του προτεραιότητα προχωρά ο Αλέξης Τσίπρας. Μία εβδοµάδα µετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία και λίγες ηµέρες µετά τη δήλωση στήριξης της προσπάθειας από 120 πρόσωπα του προοδευτικού χώρου, κυρίως «πασοκογενή», ο Αλ. Τσίπρας ανταποκρίνεται στην επιθυµία τους να βοηθήσουν στη διαδικασία µετασχηµατισµού του κόµµατος µε οµιλία του στην εκδήλωσή τους, τη ∆ευτέρα το απόγευµα στο «Κάραβελ».

Εκ παραλλήλου ο ΣΥΡΙΖΑ θα διοργανώσει θεµατικά συνέδρια ώστε να διαµορφώσει την πρότασή του για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Θα αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση, τον πρωτογενή τοµέα, τον συνδικαλισµό, τις εργασιακές σχέσεις, την Αυτοδιοίκηση, το περιβάλλον και τη νεολαία. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαρκώς στο µυαλό του πως στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτη δύναµη στις ηλικίες µεταξύ 17 και 34 ετών. «Εκεί είναι το µέλλον» λέει συχνά…

Η δηµόσια εκδήλωση στο Κάραβελ διοργανώνεται από την «Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση και τον Μετασχηµατισµό» και επί της ουσίας είναι ακόµη ένα βήµα για τη σταδιακή ένταξη στελεχών της δηµοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στη διαδικασία διεύρυνσης, που προχωρά µεν, αλλά φαίνεται πως έχει πολύ δρόµο ακόµη για να πείσει τους πιο δύσπιστους εντός της Κουµουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζει τις ανησυχίες και κατανοεί πως οι όποιες ενστάσεις ή επιφυλάξεις διατυπώνονται µπορούν να αρθούν στην πορεία, όταν όλοι θα διαπιστώσουν πως το άνοιγµα του ΣΥΡΙΖΑ -όπως λέει στους συνοµιλητές του- είναι µονόδροµος. Το στίγµα το έδωσε ο ίδιος και στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕΑ (αναµένονται οι ανακοινώσεις και για τη σύνθεση του πολιτικού της κέντρου, που θα λαµβάνει αποφάσεις στην πορεία προς το συνέδριο) και αναµένεται να το επαναλάβει και κατά την αυριανή του παρέµβαση στο «Κάραβελ», µπροστά σε ένα κοινό που κατά βάση έχει αναφορές στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Τσίπρας θεωρεί ότι η συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόµµατος που έχει µπει πλέον σε µια νέα πολιτική φάση, µε άλλες δυνάµεις ριζοσπαστικές και προοδευτικές όχι µόνο δεν θα αφαιρέσει κάτι από την αριστερή ψυχή του, αντιθέτως θα την ενισχύσει και θα την κάνει πιο δυνατή. ∆εν είναι τυχαίες οι φράσεις του «αν υπάρχει πολιτική συµφωνία για το σχέδιο, δεν έχουµε να φοβηθούµε τίποτα» ή «ο κόσµος αυτός είναι πολύ πιο ριζοσπαστικοποιηµένος από όσο εµείς νοµίζουµε για να φοβόµαστε ότι µπορεί να χάσουµε την ψυχή µας – µάλλον θα βρούµε την πραγµατική µας ψυχή αν τον ανταµώσουµε», που αποτυπώνουν και την επιθυµία του να προχωρήσει η ανασυγκρότηση χωρίς να υπάρχουν σκιές.

Συγχρόνως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να γνωρίζει καλά πως και από την «άλλη» πλευρά υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις. Κόσµος που θέλει να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία, αλλά φοβάται µήπως τον «καταπιεί» ένα κλειστό σύστηµα που αναγνωρίζει µεν τη σπουδαιότητα της διεύρυνσης, ωστόσο συγχρόνως βάζει αστερίσκους ως προς το «πώς» και µε «ποιους». Για παράδειγµα, κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι δεν µπορεί να ανοίγει µε ευκολία η πόρτα σε ανθρώπους που αντιτάχθηκαν στη Συµφωνία των Πρεσπών, µια εµβληµατική για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πράξη, µολονότι στον αντίποδα κυριαρχεί η άποψη πως είναι πιο πολλά τα στοιχεία που ενώνουν παρά εκείνα που χωρίζουν. Ως προς αυτό η ηγεσία του κόµµατος επισηµαίνει πως δεν επιθυµεί να αποκτήσει κοµπάρσους στις εξελίξεις της επόµενης ηµέρας, αλλά συνδιαµορφωτές.

Σύγχρονη ταυτότητα
Ο Αλέξης Τσίπρας επιµένει και δεν χάνει ευκαιρία να αναφέρεται σε αυτό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναζητήσει τη σύγχρονη ταυτότητα της κυβερνώσας Αριστεράς για να γίνει θελκτικός σε µεγαλύτερες κοινωνικές µάζες, µε πρόγραµµα που θα δίνει έµφαση στην κλιµατική αλλαγή, στην οικονοµία, στην κοινωνία και πρωτίστως στη νεολαία. Κατά κοινή οµολογία, υπάρχουν πολλά βήµατα να γίνουν ακόµη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ιστορικό βήµα» τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, η οποία στην πορεία αναµένεται να πλαισιωθεί και από νέα µέλη, όµως υπάρχουν αγκυλώσεις που σε ορισµένες περιπτώσεις έχουν και οργανωτικά χαρακτηριστικά. Επιθυµία του είναι οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξουν, να υποδεχτούν νέο κόσµο, όπου υπάρχουν πολλά µέλη να γίνει κατάτµηση των οργανώσεων και να συνειδητοποιήσουν άπαντες ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν «ούτε ιδιοκτήτες ούτε ενοικιαστές».

Ο πρώτος µεγάλος σταθµός για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία µετά τις γιορτές είναι η πραγµατοποίηση του διεθνούς συνεδρίου, το οποίο, σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές, θα πραγµατοποιηθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου µε αρχές Φεβρουαρίου. Εκεί, ούτως ή άλλως, µαζί µε άλλα κόµµατα εντός και εκτός Ευρώπης θα γίνει αποτίµηση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα ανταλλαγούν εµπειρίες για το µέλλον της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάµεων. Στο µεταξύ, και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει απολογισµό της θητείας της για να εντοπίσει τα θετικά αλλά και τα λάθη και τις παραλείψεις της.

Πηγή: ethnos.gr

One thought on “Στο μυαλό του Τσίπρα οι ηλικίες 17-34 που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα- “Αυτούς και τα μάτια μας”… το μήνυμά του

  1. Στην τελευταια συνελευση και πρωτη οπως εμαθα μεσα σε 6 λειτουργιας λειτουργειαςτης τολικης. Νεο μελος 5 μηνες . Επισημανθηκε απο τον εκπροσωπο των κεντρικων γραφειων πως και στην ξηροκρηνη λαικη γειτονια στα δυτικα της θεσσαλονικης σε αυτες τις ηλικιες ηρθε πρωτος ο ΣΥΡΙΖΑ Το προβλημα ειναι πως ηταν μκνο ψηφοφοροι . Καμια συμμετοχη γενικα . Στα 17 ατομα ημουν το τζοβενο στα 57 μου χρονια . Το ζητουμενο να ερθει κοντα το το ΣΥΡΙΖΑ ,πολυ δικαιως ,κοντα στους νεους . Αυτοι ειναι οντως το μελον . Προτασεις στο τραπεζι μονο απο εμενα και ενα κυριο της ηλικιας μου . Περασαν φυσικα στο ντουκου μιας και ο συντονιστης του γραφειου 70 ετων και μεθυσμενος κατα τη διαδικασια δηλωσε πως χωρις αυτον το γραφειο την επομενη μερα θα κλεισει , γ. Το συγκεκεκριμενο γραφειο μονο πολιτικο δεν ειναι . Ο συντοντιστης θεωρει πως η πολτικη του δραση εγκειται στο να μαγειρευει για 15 απορους και προσφυγες μεταναστες μετατατρεπωντας το απο πολιτικο γραφειο σε κρασοπουλειο που μαζευονται για φσι και μπυρες . Οταν του επα πως στα δεν χρειαζεται να το συνεχισει αυτο ,γιατι στα 50 μετρα η εκκλησια συτιζει ολους οσους εχουν αναγκη ,κι εγω εκει συτιζομαι ,εγινε εξαλος και με εβρισε . Αποχωρησα βεβαια απο τη συνελευση που σαν 2ο σκοπο ειχε την εκλογη νεου συντοντιστη . Παρα τις παρατρονυσεις των υπολοιπων να μεινω για την ψηφοφορια αποχωρησα δηλωντας κι εγω ολως και 2 αλλοι με το σκεπτικο πως δεν μπορω και δεν θελω να ψηφισω στο ποδι για νεο συντελαστη . Ας ετοιμασουν γραπτα οι ενδιαφερομενοι τα βιογραφικα τους και τις προτασεις τους ,να τις μελετησω και να ψηφισω . Οργανωση ακομη 0

Leave a Reply

5 × two =

Top