Είστε εδώ

Στο Λονδίνο ο Λ.Κρέτσος για πιθανή επαναλειτουργία της ελληνικής υπηρεσίας του BBC και επενδύσεις σε audio-visual projects

Με τον Μάθιου Γκουλντ, ομόλογό του στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Μέσων Ενημέρωσης συναντήθηκε στο Λονδίνο, ο Λευτέρης Κρέτσος, ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κρέτσος παρουσίασε τον ν. 4487/2017, που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα. Κομβικό σημείο της συνάντησής τους ήταν η διερεύνηση της επαναλειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του BBC. (Θα έχει πάντως πραγματικά μεγάλη σημασία, η πιθανή επαναλειτουργία της ιστορικής ελληνικής υπηρεσίας του BBC, καθώς πέραν όλων των άλλων, αποκτά και ένα καινούργιο challenge στη νεα εποχή που διαμορφώνεται μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά και την αυξημένη και λόγω της κρίσης ελληνική παροικία στο Λονδίνο και την Βρετανία…)
Για να προχωρήσει γρηγορότερα η συνεργασία των δύο χωρών συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδων εργασίας με στόχο και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Ο κ. Γκουλντ προσκλήθηκε να παραβρεθεί στο Athens Games Festival, που διοργανώνεται από την ΓΓΕΕ, στις 27-28 Οκτωβρίου στην Helexpo στο Μαρούσι (athensgamesfestival.gr).
Ο Λ Κρέτσος συναντήθηκε, επίσης, με υψηλόβαθμα στελέχη του BFI (British Film Institute), στα οποία παρουσίασε λεπτομερώς τόσο τον ν. 4487/2017 όσο το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας). Η οικονομική σταθεροποίηση και η ανάπτυξη που αρχίζει να γνωρίζει η χώρα μας είναι παράγοντες που την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική για επενδύσεις, ιδιαίτερα σ’ έναν γοργά αναπτυσσόμενο τομέα όπως οι οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο κ. Κρέτσος τόνισε την σημασία της συνεργασίας του BFI με την ΕΡΤ ΑΕ και προς αυτήν την κατεύθυνση πρότεινε τη διοργάνωση εβδομάδας «Αθήνα – Λονδίνο» το 2018.
Τέλος ο κ. Κρέτσος παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών στο Kings College, με την ευκαιρία της 62ης επετείου από τα Σεπτεμβριανά του 1955. Στην ομιλία του τόνισε ότι «τα Σεπτεμβριανά του 55 έχουν στιγματίσει τη συλλογική μνήμη και συνεχίζουν να είναι ένα γεγονός που απασχολεί την κοινή γνώμη. Κάτι που δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία, όταν θέλει, δεν θυμάται κοντόφθαλμα κι επιλεκτικά». Αναφέρθηκε επίσης στο πλούσιο φωτογραφικό αρχείο της ΓΓΕΕ, το οποίο περιλαμβάνει 700 φωτογραφίες της εποχής, οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία για την εσωτερική παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Η αποτύπωση της τραγωδίας» (youtu.be/OsUa078S_k0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *