Είστε εδώ

“Στο κυνήγι” παίρνει τους καναλάρχες ο Παππάς.Μόνο κανάλια με άδεια, η Digea, δορυφορικά από Κύπρο.Τι θα γίνει με το ΣτΕ

Στο μαρτύριο της σταγόνας φαίνεται ότι θα υποβάλλει ο Νίκος Παππάς τους καναλάρχες, καθώς όπως είπε οι άδειες θα δίνονται μία-μία ( και όχι και 4 μαζί ), σε αλλεπάληλους γύρους διαγωνισμών…Παράλληλα ” έκοψε τον αέρα ” της διαπλοκής, διευκρινίζοντας ότι η Digea ( όργανο των 5 καναλαρχών ) θα μπορεί να εκπέμπει μόνο κανάλια με ” άδειες ” …Ενώ έκανε ” ασύμφορο ” και το τρυκ της Κύπρου, λέγοντας ότι μπορεί να μεταδίδει ελεύθερα σε ελληνική επικράτεια αλλά με … δορυφορικό σήμα ( δηλαδη θα έχουν εικόνα μονο όσοι διαθέτουν δορυφορική σύνδεση )!

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε σχετικά ότι «ο διαγωνισμός θα γίνει σε πολλαπλούς γύρους. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη». Οπως διευκρίνισε, τον διαγωνισμό θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.
Εξάλλου, ο υπουργός ανέφερε ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια, ενώ αν κάποιος θέλει να εκπέμψει από την Κύπρο δορυφορικά, δεν υπάρχει πρόβλημα.
«Η κυβέρνηση εντός ολίγων ημερών θα δημοσιεύσει την προκήρυξη για τον διαγωνισμό» προανήγγειλε ο ίδιος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι καναλάρχες έχουν ήδη εξουσιοδοτήσει μεγάλο Νομικό Γραφείο, να καταθέσει προσφυγή με τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ, ώστε να ” μπλοκάρει ” τη διαδικασία. Οι ιδιοκτήτες των Μέσων, καταφεύγουν πλέον στην έσχατη κίνηση που τους απέμεινε, ύστερα και από την …”πόρτα” που έφαγαν μεσοβδόμαδα από την ΕΕ, όπου είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για επανάληψη του σεναρίου του ” βασικού μετόχου “!
Το εμπόδιο του ΣτΕ κατά τον ίδιο θα ξεπεραστεί και δεν θα κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος που ψηφίστηκε, καθώς «αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε ρητά και αποκλειστικά η αρμοδιότητα αδειοδότησης να ανήκει στο ΕΣΡ, δεν θα είχε παρά να την αναφέρει στο ίδιο εδάφιο που αναφέρει τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις, στο Άρθρο 15 του Συντάγματος».
Με πληροφορίες από stokokkino.gr

Μια σκέψη στο ““Στο κυνήγι” παίρνει τους καναλάρχες ο Παππάς.Μόνο κανάλια με άδεια, η Digea, δορυφορικά από Κύπρο.Τι θα γίνει με το ΣτΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *