Είστε εδώ
Home > FAQ media > Στο κέντρο των εξελίξεων η ΕΡΤ: Το πρώτο και μοναδικό ελληνικό κανάλι που μετέδωσε το διάγγελμα Τραμπ

Στο κέντρο των εξελίξεων η ΕΡΤ: Το πρώτο και μοναδικό ελληνικό κανάλι που μετέδωσε το διάγγελμα Τραμπ

Πολλά μπορεί να πει κανείς για την ΕΡΤ, με πολλά μπορεί να διαφωνεί, να έχει επιφυλάξεις, να οργίζεται. Αυτό όμως που θα πρέπει νηφάλια να της αναγνωρίσει κάποιος είναι ότι, παρά τις προσπάθειες να πειστούμε (με αφορμή το διαγωνισμό για τις άδειες πχ) ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι αυτά που εξασφαλίζουν τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, η δημόσια τηλεόραση είναι η μόνη που έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η ενημέρωση για μεγάλα εθνικά ή διεθνή γεγονότα.

Έτσι, για άλλη μία φορά, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε πλήρως στο ρόλο της ως δημόσιο κανάλι και μετέδωσε σε πρώτο χρόνο την είδηση για την πυραυλική επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στη Συρία, ενώ ήταν και το πρώτο ελληνικό κανάλι που μετέδωσε το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ, σε όλα της τα Μέσα, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο και Internet.

Όπως γράφουν οι typologies.gr , η  ροή του προγράμματος διακόπηκε και στο στούντιο της ΕΡΤ1 βρέθηκε ο Νίκος Μερτζάνης και από την άλλη όχθη του Ατλαντικού η Λένα Αργύρη. Την ίδια ώρα την είδηση μετέδιδαν το CNN, το BBC, το Euronews και όλα τα ειδησεογραφικά δίκτυα του εσωτερικού.

Η ΕΡΤ συνεχίζει από το πρωί να μεταδίδει διαρκώς πληροφορίες για την επίθεση, στην ΕΡΤ1, την ΕΡΑ και το www.ert.gr , αξιοποιώντας τη λειτουργία του newsroom, όπως αυτό προβλέπεται στο νέο οργανόγραμμα. Αυτό είναι ακριβώς που δεν θέλουν να συμβαίνει διάφορες δυνάμεις εντός και εκτός ΕΡΤ.

Leave a Reply

Top