Είστε εδώ

Στο έλεός του! Διπλές κάλπες με το … μισό εκλογικό σώμα κατακαλόκαιρο ετοιμάζει ο Μητσοτάκης! 9 Ιουλίου – 13 ή 20 Αυγούστου!

Να εξαντλήσει κάθε συνταγματικό περιθώριο της θητείας του σκοπεύει ο Πρωθυπουργός παρά το γεγονός ότι πλέον το σύνολο του στενού του κύκλου στο Μαξίμου, κορυφαία στελέχη της παράταξης, επιχειρηματίες αλλά και η πλειοψηφία της ΚΟ της ΝΔ, του ζητάνε κάλπες το συντομότερο δυνατό, ώστε να σταματήσει το τοξικό κλίμα για την παράταξη από το σκάνδαλο των υποκλοπών!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξομολογήθηκε πριν από λίγες μέρες, σε πρόσωπο από το ευρύτερο συγγενικό του περιβάλλον – σε μια θυελλώδη συζήτηση για τις υποκλοπές – ότι σχεδιάζει εκλογές μέσα στο κατακαλόκαιρο, ακόμα και αν θα σέρνεται μέχρι τότε το σκάνδαλο των υποκλοπών! Όπως επιχειρηματολόγησε – σύμφωνα με την ίδια πηγή- αν οι πρώτες κάλπες στηθούν στις 9 Ιουλίου, σχεδόν την επέτειο της νίκης του το 2019, και οι δεύτερες – τις οποίες θεωρεί δεδομένες – στις 13 ή στις 20 Αυγούστου – με τη ραστώνη του 15Αύγουστου να μεσολαβεί – θα υπάρξει πολύ μεγάλη αποχή ιδιαίτερα από τη νεολαία αλλά και πολύ σημαντικά τμήματα των εργαζομένων, των εποχιακών αλλά και των συνταξιούχων. Αντίθετα θα έχουν  υψηλή συμμετοχή οι ΔΥ, τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επιστήμονες, αλλά και οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών και της επαρχίας. Ο Πρωθυπουργός εκτιμά ότι το πιο δυναμικό τμήμα του εκλογικού σώματος αλλά και τα νοικοκυριά, ή θα λείπουν σε διακοπές (ειδικά τον Αύγουστο στις κρίσιμες δεύτερες κάλπες) ή θα απασχολούνται εποχικά στον Τουρισμό. Και έτσι η κυβέρνηση θα αποφύγει την έμπρακτη εκδήλωση στην καλπη ενός μεγάλου τμήματος της δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *