Είστε εδώ
Home > FAQ news > Στο Διάστημα … Η εντυπωσιακή εκτόξευση του Hellas Sat 4 (vid)

Στο Διάστημα … Η εντυπωσιακή εκτόξευση του Hellas Sat 4 (vid)

Απόψε, Τρίτη και ώρα 11.01 μ.μ., εκτοξεύτηκε από τη Γαλλική Γουιάνα ο Hellas Sat 4 και θα τοποθετηθεί στην τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στις 39 μοίρες ανατολικά. Εκεί θα “συναντήσει” τον Hellas Sat 3, που είναι ήδη σε τροχιά από το 2017.

Ο δορυφόρος θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες, διευρύνοντας τις εργασίες της Hellas Sat σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική και είναι ένας από πιο σύγχρονους στον κόσμο. Πρόκειται για έναν εκσυγχρονισμένο, βελτιστοποιημένο με νέες τεχνολογικές λύσεις δορυφόρο.

Στην εκτόξευση παρευρέθηκαν, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει η υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, ενώ το γεγονός μεταδόθηκε με ειδικές ζωντανές εκπομπές στην Ελλάδα από την ΕΡΤ και στην Κύπρο από το CAPITAL TV.

«Μεγάλο βήμα για την Κύπρο και την Ελλάδα, η εκτόξευση του Hellas Sat 4»

Η εκτόξευση του δορυφόρου του Hellas Sat 4, σήμερα το βράδυ από το Ακρωτήριο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, «αποτελεί μεγάλο βήμα για την Κύπρο και την Ελλάδα», δήλωσε η υπουργός Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου.

Επίσης, επισήμανε ότι η εκτόξευση του Hellas Sat 4 είναι ιδιαίτερης σημασίας για τα κυπριακά και τα ελληνικά συμφέροντα και πρόσθεσε ότι, μετά από την εξέλιξη αυτή, «η Κύπρος θα καταγράφεται στο χάρτη του διαστήματος και θα προβάλλεται ως κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών».

Μιλώντας, δε, στο ΡΙΚ η κ. Αναστασιάδου εξέφρασε την ελπίδα ότι η εκτόξευση θα είναι επιτυχής.

Ο δορυφόρος HELLAS SAT 4 είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος, που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα, και ενσωματώνει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες.

Κάποτε με έλεγαν "Ιανό". Κάπου αλλού με είπαν "α-χειρο-ήθη". Αλλού "κ Διευθυντή"... - Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;; - Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο... ( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ - Τζακ Νίκολσον ) Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον ... Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι ... πολλά "όργια σε αυτήν την βίλλα"!).

Leave a Reply

Top