Είστε εδώ

Στο 11,1% ο πληθωρισμός και τον Αύγουστο, λίγο πριν τον “σεισμό” με τους λογαριασμούς ρεύματος τον Σεπτέμβριο

Ρήτρα Αναπροσαρμογής

Σε δεινή θέση θα βρει τα νοικοκυριά η “χαριστική βολή” από τους λογαριασμούς ρεύματος που έρχονται τον Σεπτέμβριο, μετά τις διακοπές του καλοκαιριού!

«Μαύρα» συνεχίζουν να είναι τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 11,1% το μήνα Αύγουστο έναντι 11,3% τον Ιούλιο και 11,6 τον Ιούνιο.

Στην Ευρωζώνη, ο μέσος πληθωρισμός εκτιμάται 9,1% τον Αύγουστο του 2022, από 8,9% τον Ιούλιο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον ετήσιο εναρμονισμένο δείκτη της Eurostat, οι τιμές καταναλωτή στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 11,1% τον Αύγουστο έναντι 11,3% τον Ιούλιο και 11,6 τον Ιούνιο. Παρά την μικρή επιβράδυνση, ωστόσο, τα στοιχεία εξακολουθούν να απέχουν παρασάγγας σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021, όταν ο ετήσιος πληθωρισμός είχε καθοριστεί στο 1,2%.

Με βάση τις καλοκαιρινές προβλέψεις για την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι το 2022 ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 8,9%, από 6,3% που προέβλεπε την άνοιξη, για να αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά το 2023 και να φτάσει στο 3,5% το επόμενο έτος, έναντι πρόβλεψης για 1,9% τον Μάιο.

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.