Είστε εδώ
Home > FAQ news > Στις 5 μονάδες η διαφορά, στο 27% η αδιευκρίνιστη ψήφος σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το δελτίο του OPEN

Στις 5 μονάδες η διαφορά, στο 27% η αδιευκρίνιστη ψήφος σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το δελτίο του OPEN

Στο 5,3% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ, με την συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε αντίθεση με την Ν.Δ, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Αlco που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN. Εντύπωση πάντως προκαλεί και το εύρημα ότι μεγάλο ποσοστό επιθυμεί οι επόμενες εθνικές εκλογές να φέρουν… νέες εκλογές, οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα γίνουν με απλή αναλογική!

Στην πρόθεση ψήφου διαφαίνεται πώς το κλειδί της επόμενης αναμέτρησης έχουν οι αναποφάσιστοι και οι σκεπτικιστές αφού καταγράφονται σε ποσοστά μεγαλύτερα του 20%. Αυτό σε συνδυασμό με την χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 54% έναντι 80% της Νέας Δημοκρατίας.

Εντυπωσιακό είναι το 21% των ψηφοφόρων που επιθυμεί νέα εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική μετά τις εκλογές έναντι του 21% που θέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και το 34% που θέλει κυβέρνηση Ν.Δ ή με κορμό την Ν.Δ. Όσον αφορά τον επόμενο πρωθυπουργό κάνει δυναμικά την εμφάνισή της η επιλογή «Κανένας» με τον Κ.Μητσοτάκη να προηγείται ελαφρώς (2%) του Αλέξη Τσίπρα.


Πηγή: ethnos.gr

Μερικά σύντομα συμπεράσματα που μπορουν να εξαχθούν από τη δημοσκόπηση:

– υπάρχει προβάδισμα ΝΔ, αλλά χαμηλότερο από τις αρχές του καλοκαιριού. Υψηλό το ποσοστό απροσδιόριστης ψήφου (27%), το σημαντικότερο κομμάτι της οποίας προέρχεται από ανθρώπους που το Σεπτέμβριο του 2015 είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

– το ΚΙΝΑΛ χάνει σταδιακά τη δυναμική του.

– περισσότεροι απαντούν ότι το 2019 θα είναι καλύτερη χρονιά (32%), παρά χειρότερη (26%).

– ο Τσίπρας κερδίζει τον Μητσοτάκη στα 4 από τα 5 χαρακτηριστικά που ερωτώνται.

– 32%: η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα θετικά μέτρα που ψηφίζει. 58% όχι.

Leave a Reply

Top