Είστε εδώ
Home > FAQ media > Στις 12 Ιουνίου αποφασίζει το ΕΣΡ για την Ελληνική Τηλεοπτική – Οι 3 λόγοι που έκανε ένσταση

Στις 12 Ιουνίου αποφασίζει το ΕΣΡ για την Ελληνική Τηλεοπτική – Οι 3 λόγοι που έκανε ένσταση

Στις 12 Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η συζητηση για την ένσταση που κατέθεσε η “Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ” στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που ήταν και η μοναδική ένσταση που κατατέθηκε για τη διαδικασία, όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ του στο newpost.gr ο Χρήστος Ξανθάκης.

Σήμερα, οι εκπρόσωποι της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ» εμφανίστηκαν στο ΕΣΡ και αναφέρθηκαν στους τρεις λόγους για τους οποίους η ένστασή τους στην απόφαση του ΕΣΡ να αφήσει την εταιρεία εκτός των αδειών έχει, σύμφωνα με τους ίδιους, βάση.

Πρώτον, κατά αυτούς, έγινε έλεγχος σε πρόσωπα που δεν έπρεπε, ενώ όπως υποστηρίζουν έπρεπε να ελεγχθεί μόνο η αιτούσα εταιρεία και όχι η βελγίδα μέτοχος.

Δεύτερον, αμφισβητήθηκε ο τρόπος που το ΕΣΡ ήλεγξε τα δάνεια των εταιρειών και των προσώπων πίσω από την αίτηση της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ».

Τρίτον, υποστήριξαν ότι θα έπρεπε βάσει του τρόπου εξέτασης των αιτήσεων από το ΕΣΡ να μην γίνουν δεκτές οι αιτήσεις των STAR, ANT1, Alpha και «Ε». Εν τέλει, οι εκπρόσωποι της εταιρείας παραιτήθηκαν από το τρίτο μέρος της ένστασης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων καναλιών.

Ετσι, η διαδικασία οριστικοποίησης της λίστας των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών να μπαίνει στην τελική ευθεία, αφού την προσεχή Τρίτη το ΕΣΡ είτε θα αποδεχθεί την ένσταση της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ», είτε θα την απορρίψει, είτε θα επιλέξει να μην απαντήσει καθόλου. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις θεωρείται σίγουρο ότι η εταιρεία θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πηγή: newpost.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top