Είστε εδώ
Home > FAQ news > Στην Αθήνα την Τρίτη ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, μετά τις διπλωματικές γκάφες Θεοχάρη με τους τουρίστες από την Ιταλία – Μέτωπο Μαδρίτης- Ρώμης για ανοιχτά σύνορα

Στην Αθήνα την Τρίτη ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, μετά τις διπλωματικές γκάφες Θεοχάρη με τους τουρίστες από την Ιταλία – Μέτωπο Μαδρίτης- Ρώμης για ανοιχτά σύνορα

Στην Αθήνα έρχεται την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο, προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια , στον απόηχο της πρόσφατης διπλωματικής γκάφας του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, να περιορίσει την είσοδο τουριστών από την Ιταλία, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρώμης.

Η Ιταλία επιμένει στην γραμμή της να επιτραπεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών σε όλη την ΕΕ. Το επανέλαβε στη Λουμπλιάνα το πρωί του Σαββάτου ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο: «Μπαίνουμε στην θερινή περίοδο και πρέπει να δώσουμε οξυγόνο στους επιχειρηματίες, στους εστιάτορες, στους ξενοδόχους μας. Πρέπει να επιτρέψουμε στους ξένους τουρίστες να έλθουν στην Ιταλία», είπε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας. «Όχι σε μπλόκα και διακρίσεις», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο φωτογραφίζοντας την Ελλάδα.

Στο ίδιο πνεύμα, κινείται κοινή επιστολή του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και του Ισπανού ομολόγου του, Πέδρο Σάντσεθ, με παραλήπτη την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Οι δύο ηγέτες ζητούν να συντονιστεί το άνοιγμα των συνόρων των χωρών μελών της Ένωσης για να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στους πολίτες της. Παράλληλα υπογραμμίζουν την ανάγκη να μην υπάρξουν διακρίσεις σε βάρος συγκεκριμένων χωρών. Ιταλία και Ισπανία θέλουν να ξαναρχίσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι τουριστικές ροές.

Και στις δυο αυτές χώρες ο τουρισμός συνεισφέρει πάνω από το 13% του ΑΕΠ. Η Ιταλία ξανάρχισε να ανοίγει τα αεροδρόμιά της σε πτήσεις από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μόλις στις 3 Ιουνίου. Αλλά ο στόχος της κυβέρνησης Κόντε είναι να ξαναρχίσει η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών σε όλη την ΕΕ από τις 15 Ιουνίου, διότι μέχρι τώρα τα μεγάλα εστιατόρια και τα πιο γνωστά ξενοδοχεία των ιταλικών πόλεων είναι κλειστά ή υπολειτουργούν.

Με πληροφορίες από την Deutsche Welle 

Leave a Reply

five × 1 =

Top