Είστε εδώ
Home > FAQ news > (vid) Τσίπρας στη Βουλή: Στημένη η αλλαγή του Γεωργιάδη από Τομεάρχη – Η δική του σφραγίδα στην πολιτική της ΝΔ

(vid) Τσίπρας στη Βουλή: Στημένη η αλλαγή του Γεωργιάδη από Τομεάρχη – Η δική του σφραγίδα στην πολιτική της ΝΔ

Την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας καθορίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ο Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για “υποβάθμιση” του Αντιπροέδρου η αλλαγή του από Τομεάρχη Άμυνας.

Τι έγινε και άλλαξε γνώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μήπως δεν τον άφησε ο κ. Γεωργιάδης; Κι εσείς κ. Βορίδη που είστε εντός της αίθουσας; Και για να χρυσώσει το χάπι σήμερα το πρωί έσπευσε να πάρει το χαρτοφυλάκιο του τομέα της άμυνας από τον κ. Γεωργιάδη. Εμ δεν του χρειάζεται το χαρτοφυλάκιο της άμυνας, έχει το χαρτοφυλάκιο του καθορισμού της θέσης της ΝΔ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

“Η Εθνική Αντιπροσωπεία, καλείται αυτές τις μέρες να πράξει το αυτονόητο, απέναντι σε ένα σημαντικό τμήμα συμπολιτών μας που για δεκαετίες παρέμεινε ηθελημένα από την Πολιτεία, αόρατο”, τόνισε.

“Καμιά παράδοση, καμιά θρησκεία, καμιά αντίληψη οικογένειας, δεν επιτάσσει να παραμένουν άνθρωποι στο περιθώριο, ή να πετιούνται σε ένα θεσμικό και κοινωνικό Καιάδα. Καμιά”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε επίσης ότι η μεγάλη διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «εμείς είμαστε με τους στιγματισμένους, τους καταπιεσμένους».

«Οι αρνητές της συλλογικής προόδου καταφεύγουν πάντα στην υπεράσπιση μιας συγκεκριμένης τάξης πραγμάτων, διότι “έτσι έχουν τα πράγματα”», σημείωσε και πρόσθεσε: «Όμως, η συλλογική πρόοδος μιας κοινωνίας, έγκειται στη διαρκή μάχη για την άρση των συνεπειών αυτού του αποκρουστικού ισχυρισμού».

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει τον δρόμο της υπεράσπισης και διεύρυνσης των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων όπως αρμόζει σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου.

«Στην Ελλάδα του 2017 η συζήτηση για διεύρυνση ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνει στη βάση συνέχισης περιθωριοποίησης», συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός πέταξε το γάντι στη ΝΔ ως προς το ποια θα είναι η στάση της απέναντι στο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι “καθώς καλούμαστε να εγκρίνουμε, να απορρίψουμε, ή και να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας”, όπως αποφάσισε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης”, θέλει να θυμίσει τους στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη: “Είστε υπέρ, ή κατά; Έστω απαντήστε μ’ ένα ναι, ή μ’ ένα όχι”.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι το “Μένουμε Ευρώπη” “δεν σημαίνει για μας μένουμε στα μνημόνια. Δε μπορεί να είστε με την Ευρώπη για τη λιτότητα και με τον αναχρονισμό, το σκοταδισμό για τα δικαιώματα.

Γιατί τότε επιλέγετε τα χειρότερα σε όλες τις εκδοχές.

Για μας λοιπόν το να μείνουμε Ευρώπη, σημαίνει να δώσουμε μάχες, πρώτα από όλα εντός της χώρας, για να υπερβούμε τις στρεβλώσεις τις αγκυλώσεις τις αδικίες και να βγούμε από τα μνημόνια.

Και σημαίνει : μεταρρυθμίζουμε τη χώρα, εκσυγχρονίζουμε τη χώρα και διευρύνουμε τα δικαιώματα όλων των πολιτών.

Γνωρίζουμε καλά, ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν στον τομέα των δικαιωμάτων, είναι ακόμα πολλά.

Όμως σήμερα, μπορούμε τόσο εμείς όσο και οι άνθρωποι που βίωσαν τις συνέπειες ενός αναχρονιστικού παραλογισμού, και βρίσκονται σήμερα σε αυτή την αίθουσα, να αισθανόμαστε χαρά και ελπίδα.

Ελπίδα και δικαίωση που για κάποιους, όπως οι εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, έρχεται μετά από δύσκολους αγώνες πολλών δεκαετιών .

Γιατί καμία προοδευτική τομή δε γίνεται εύκολα”.

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top