Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Στη Νέα Δημοκρατία μπέρδεψαν τα τυριά… (της Παπαλάμπραινας)

Στη Νέα Δημοκρατία μπέρδεψαν τα τυριά… (της Παπαλάμπραινας)

Στην παλιά ελληνική ταινία η Σαπφώ Νοταρά και η «χαρτοπαίχτρα» Ρένα Βλαχοπούλου προσπαθούν να συνεννοηθούν τι ψέμα θα πουν για να κρύψουν την απόπειρα αυτοκτονίας της κόρης της δεύτερης. «Κασέρι ή φέτα;» είναι το ερώτημα. Και η Σαπφώ εύστοχα τονίζει ότι πρέπει να συννενοηθούν από πριν ώστε να μη λένε άλλο τυρί η μια και άλλο τυρί η άλλη.

Δυστυχώς όμως στη Νέα Δημοκρατία δεν επιδεικνύουν την ίδια πρόνοια, με αποτέλεσμα… άλλο τυρί να λέει ο ένας και άλλο τυρί ο άλλος.

Όταν πλημμυρίζει η Αττική, φταίει η Περιφέρεια. Ακόμα και για τα ρέματα που έχουν μπαζωθεί δεκαετίες πριν!

Όταν, όμως, πλημμυρίζει η Θεσσαλονίκη, τότε φταίει η κυβέρνηση. Ούτε λέξη για ευθύνες της περιφερειακής αρχής…

Φταίει μόνο η έλλειψη προσυννενόησης για τη διαφορετική γραμμή; Η δήλωση του τομεάρχη της Ν.Δ., πάντως, γεννά ερωτήματα…

«Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε τα αργά αντανακλαστικά της στην αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων» σημειώνει σε δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, σχολιάζοντας τα προβλήματα που προκάλεσε η σημερινή κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή, «όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις -στη Μάνδρα Αττικής, την Ήπειρο, τα Ιόνια νησιά και αλλού- έτσι και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, οι αρμόδιες υπηρεσίες ολιγώρησαν και τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης αποδείχθηκαν απολύτως ανεπαρκή. Είμαστε βέβαιοι πως η κυβέρνηση -κατά την προσφιλή της τακτική- θα προσπαθήσει να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες σε άλλους», επισημαίνει ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι «καλό, όμως, θα ήταν να μας ενημερώσει παράλληλα και για τα δικά της πεπραγμένα τα τελευταία 3 χρόνια. Και συγκεκριμένα να μας πει αν υπάρχει αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, πόσα έργα έχει δημοπρατήσει και πόσα έχει συμβασιοποιήσει».

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top