Είστε εδώ

Στενεύουν τα περιθώρια για τη φιλομητσοτακική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ! Επίθεση των Ευρωσοσιαλιστών στον Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή μετά το σκάνδαλο υποκλοπών»

Μηνυμα και εντός των τειχών του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ από τους Ευρωσοσιαλιστές: «Δεν είναι ο ρόλος μου να μπαίνω στην εσωτερική πολιτική ή να προβλέπω σενάρια μετά τις εθνικές εκλογές … η Ελλάδα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής».

Την ανάγκη άμεσης πολιτικής αλλαγής στη χώρα μετά το ξέσπασμα του «ελληνικού Watergate», τόνισε η επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρσία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Εuractiv και τον Σαράντη Μιχαλόπουλο.

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται πολύ ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης χρωστάει ισχυρές και ξεκάθαρες εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες και στα κόμματα αναφορικά με το εάν γνώριζε και την ευθύνη του για αυτό το σκάνδαλο», υπογράμμισε η ισπανίδα πολιτικός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη δημιουργία ειδικής εξεταστικής επιτροπής, συμπληρώνοντας ότι κάλεσε την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ώστε «να ζητήσει επειγόντως από τις ελληνικές αρχές να αναλάβει πλήρη έρευνα καθώς και να αποκαλύψει τους λόγους πίσω από την παρακολούθηση Ανδρουλάκη».

Η Ιράτσε Γκαρσία απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση περί των σεναρίων που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα σχετικά με πιθανές μετεκλογικές εργασίες του ΠΑΣΟΚ. «Δεν είναι ο ρόλος μου να μπαίνω στην εσωτερική πολιτική ή να προβλέπω σενάρια μετά τις εθνικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής.

Η Euractiv χρησιμοποιεί σε μεσότιτλη φράση της ένα ερωτηματικό, «σκληρό τέλος για τον Μητσοτάκη;» αναφερόμενη στις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας πως «οι επόμενες εκλογές αναμένονται σε ένα χρόνο. Ωστόσο, αυξάνεται η πίεση στον Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να ζητήσει πρόωρες εκλογές».

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *