Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Στα μουλωχτά …

Στα μουλωχτά …

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει την καθημερινότητα των Ελλήνων και είναι δεδομένο πως η κυβέρνηση έδειξε μια αποφασιστικότητα για να προστατέψει την δημόσια υγεία.

Του Μάκη Θεοδόση

Όμως μέσα στην σκόνη της επέλασης του θανατηφόρου ιού, του αποκαλούμενου αόρατου εχθρού, λαμβάνουν χώρα κινήσεις που υπό κανονικές συνθήκες θα ξεσήκωναν πλήθος διαμαρτυριών.

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε σε ΚΥΑ τον περιορισμό των μεταναστών λόγω του ιού.

Στην πρώτη παράγραφο αναφέρεται πως το ωράριο εξόδου είναι από 07:00 ως 19:00 από τις 21 Μαρτίου 2020 μέχρι 21 Απριλίου 2020. Επίσης καθορίζεται και ο μέγιστος αριθμός των 100 ατόμων σε ομάδες των 10 ατόμων ανά ώρα.

Δηλαδή οι μετανάστες μπορούν να κυκλοφορούν για τις ανάγκες τους χωρίς να χρειάζεται να στείλουν κανένα SMS στο 13033 που είναι ακριβώς ενώ εμείς είμαστε σε αυστηρό περιορισμό κινήσεων.

Το ερώτημα είναι η αθρόα μετακίνηση αυτών των ανθρώπων δεν αποτελεί πιθανή διασπορά του κορωνοϊού;
Έχουν ληφθεί δείγματα για την ανίχνευση του ιού σε αυτές τις δομές και ποια είναι τα αποτελέσματα;

Επίσης ένα άλλο γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά είναι πως την παραμονή της εθνικής εορτής δημοσιεύτηκαν οι 28 νέες δομές φιλοξενίας διάσπαρτες στην ελληνική επικράτεια.

Σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά αιχμής προς την ενδοχώρα, εκτελείται το σχέδιο αποφόρτισης που έχει υποσχεθεί ο υπουργός Νότης Μηταράκης για 10.000 άτομα μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Με όλη τη χώρα προσηλωμένη στην παραμονή στο σπίτι για αποφυγή μόλυνσης, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και τα σκυλιά …δεμένα!! Χωρίς να ανοίξει μύτη λοιπόν οι κάτοικοι των επιλεγμένων κέντρων υποδοχής θα βρεθούν προ τετελεσμένων όταν επανέλθουν στην κανονικότητα.

ΔΤ_ΥΜΑ_ΚΥΑ_ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ (23.03.20) (1)
28 Νεα κέντρα

Leave a Reply

18 − seven =

Top