Είστε εδώ

Σπίρτζης: Ποια η συγγένεια με την Δήμητρα Χατζηεμμανουήλ και πως “βρέθηκε” στο γραφείο του Μαυρωτά;

Το ” κρυφό deal ” με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του Σταύρου Θεοδωράκη, αποκάλυψε σήμερα ο ΥΠΟΔΕΜΙ Χρ Σπίρτζης, που επανήλθε με τα ΦΕΚ των αποσπάσεων μετακλητών υπαλλήλων με συγγενική σχέση με τον ίδιο τον πρόεδρο του Ποταμιού, αλλά και άλλους επώνυμους.
Απάντηση με πολλούς αποδέκτες αποτελούν τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παραθέτει o Υπουργός ΥΠΟΔΕΜΙ, Χρήστος Σπίρτζης, και δημοσιεύει το stokokkino.gr, ενώ παραθέτει και τα ΦΕΚ διορισμών και αποσπάσεων βουλευτών και συνεργατών του Σταύρου Θεοδωράκη με τις «πλάτες» της ΝΔ.
Η «βαλίτσα» πάει πίσω στην εποχή Σαμαρά και συνεχίζει στις μέρες μας επί προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, η απάντηση προς το «ΠΟΤΑΜΙ» έχει ως εξής:

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Θεωρούμε ότι είναι και νόμιμο και ηθικό, όπως άλλωστε γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, τα πολιτικά κόμματα, οι βουλευτές, οι Υπουργοί, οι ευρωβουλευτές να έχουν ως μετακλητούς υπαλλήλους, στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης τους.
Επειδή έχουμε δεχθεί πολλή λάσπη, τόσο από το «ΠΟΤΑΜΙ» , όσο και από συνοδοιπόρους του όπως η ΝΔ για το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων και όχι μόνο, δίνουμε τα ΦΕΚ και τις αποφάσεις (ΦΕΚ 811/13/11/2015, απόφαση ΥΠΕΣ αρ. πρωτ: ΔΙΔΚ/Φ.61/14979, απόφαση ΣΤΑΣΥ Α.Π: 6959 16/4/15, ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Α.Π: 6959 16/4/2015, απόφαση ΣΤΑΣΥ 1983 συνεδρίαση 680/30-3-15, ΣΤΑΣΥ Αρ.ΠΡΩΤ: 4313 10/03/15, απόφαση ΣΤΑΣΥ Α.Π: 13456 16/7/14, ΥΠΟΜΕΔΙ ΑΠ: 20633 23/10/2014) και ρωτάμε, το ΠΟΤΑΜΙ και τον κ. Θεοδωράκη:
Είναι με απόφασή σας διορισμένοι στα γραφεία σας στη Βουλή ως μετακλητοί:
Ο υπ. Βουλευτής Αττικής και εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Δημήτρης Τσιόδρας;
Η κ. Αποστολάκη, η οποία όλως τυχαίως ήταν και εταίρος σας επιχειρηματικός στο PROTAGON;
Η υποψήφια βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Μαρία Αντωνιάδου;
Επίσης ρωτάμε όσον αφορά στην υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ, κ. Δήμητρα Χατζηεμμανουήλ, αποσπασμένης στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Γ. Μαυρωτά, ποια είναι η συγγενική σχέση με τον κ. Θεοδωράκη.
Πώς εξηγούν ότι την απόφαση ενέκρινε ο κ. Παπαθανάσης, τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ και νυν γενικός Διευθυντής της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.
Οι σχέσεις και επαφές του κ Σταύρου Θεοδωράκη με τη ΝΔ, και τον κ. Μητσοτάκη είναι φανερό ότι έχουν ρίζες από πολύ παλιά
Επί της ουσίας των αποκαλύψεων του υπουργού ΥΠΟΔΕΜΙ ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς απέσπασε στο γραφείο του τη Δήμητρα Χατζηεμμανουήλ, κόρη της συζύγου του Σταύρου Θεοδωράκη από τον πρώτο γάμο της.
Η κυρία Χατζηεαμμανουήλ, μάλιστα, είχε προσληφθεί πριν από δέκα περίπου χρόνια στην ΤΡΑΜ Α.Ε., σε μια περίοδο όπου το νέο τότε μέσο συγκοινωνίας είχε μόλις ξεκινήσει τη λειτουργία του και η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προέβαινε σε αθρόες προσλήψεις.
Επί υπουργίας Μιχάλη Λιάπη, η νεαρή Δήμητρα προσλαμβάνεται στην ΤΡΑΜ Α.Ε. ως διοικητική υπάλληλος. Τον Ιούνιο του 2013, με απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, μετακινείται σε θέση υπαλλήλου εκδοτηρίων εισιτηρίων. Τον Αύγουστο του 2014, λίγους μήνες μετά την ίδρυση του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης πετυχαίνει την απομάκρυνσή της από τα γκισέ του ΤΡΑΜ και τη μετακίνησή της, μέσω απόσπασης, στο κόμμα που είχε δημιουργήσει. Πριν από λίγες μόλις ημέρες και συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου, η σταδιοδρομία της στο Ποτάμι ανανεώνεται, αφού πλέον θα έχει νέο πόστο. Με απόφαση του Δ.Σ. της ΣΤΑΣΥ, εγκρίνεται η απόσπαση και διάθεση της υπαλλήλου Δήμητρας Χατζηεμμανουήλ στο γραφείο του βουλευτή Αττικής κ. Γεωργίου Μαυρωτά.
Θυμίζουμε ότι, αμέσως μετά τις εκλογές, το Ποτάμι είχε απευθύνει στους δημοσίους υπαλλήλους «ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» για να στελεχώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του. Η στελέχωση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους έγινε, όπως φαίνεται, με λιγότερο αξιοκρατικά κριτήρια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *