Είστε εδώ

«Σπάει τη σιωπή» του ο Λαβράνος για τις υποκλοπές, «τα μαζεύει» για Krikel: «Δεν μίλησα γιατί μου το απαγόρευσε το Μαξίμου»-Γιατί τον φυλά η ΕΛ.ΑΣ.;

Ο Γιάννης Λαβράνος, ο επιχειρηματίας που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει από τα φώτα της δημοσιότητας, που έχει συνδέσεις με τον τέως γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη και τους υπουργούς Κυριάκο Πιερρακάκη και Νίκο Παναγιωτόπουλο, μιλά για πρώτη φορά και δίνει απαντήσεις για τις σχέσεις του με το Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Reporters United και την «Εφημερίδα των Συντακτών», η συνάντηση έγινε στο γραφείο του δικηγόρου του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το πρωί της Τρίτης 8 Νοεμβρίου. Είναι ασαφές τι τον οδήγησε στην απόφαση αυτή. Κύκλοι του ωστόσο δήλωσαν στο Reporters United και την «Εφ.Συν.» πως ως τώρα απέφυγε κάθε δημόσια τοποθέτηση επειδή αυτό του ζητήθηκε από το Μαξίμου.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, είχαν προηγηθεί άκαρπες προσπάθειες μηνών πριν τελικά ο Γιάννης Λαβράνος αποφασίσει να μιλήσει και αυτό έγινε εφικτό μόνο αφού την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου του στάλθηκαν ερωτήσεις για τη σχέση του με τις υποκλοπές και τις πλαστές ταυτότητες.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε μία συνάντηση τον Νοέμβριο του 2019, όταν ένας νεαρός Ελληνας του εξωτερικού με καταξιωμένη θέση στον ιδιωτικό τομέα δέχτηκε πρόταση να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα έρευνας για την κυβερνοασφάλεια. Αρχικά από τις συνεννοήσεις ο νεαρός καταλαβαίνει ότι θα συναντήσει τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Αντ’ αυτού επικοινώνησε μαζί του ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος.

Συναντήθηκαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Mayfair στο Λονδίνο. Ο Λαβράνος προέταξε την εγγύτητά του με το Μαξίμου: «Είμαι κοντά στον πρωθυπουργό, θέλουμε να κάνουμε πράγματα στο machine learning». Ο επιχειρηματίας τού εξήγησε ότι αργότερα θα ερχόταν στο ραντεβού κι ένας στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Πράγματι εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς ο Γιάννης Λαβράνος για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, είπε πως έχουν συναντηθεί «μόνο μία φορά», πριν από χρόνια, λίγο αφότου εκείνος είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ Η συνάντηση έγινε με μεσολάβηση του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Reporters United και «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρουν ότι το μήνυμα του Λαβράνου είναι διπλό: πρώτον, επιμένει ότι δεν έχει σχέση με το Predator και τις υποκλοπές. Δεύτερον, επιμένει -αν και όχι με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο όπως παλιότερα- ότι δεν έχει «μετοχική» σχέση με την εταιρεία Krikel που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Η στάση αυτή αποτελεί σημαντική υποχώρηση σε σχέση με ό,τι υποστήριζε η πλευρά Λαβράνου και Krikel ώς τώρα. Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Σταμάτης Τρίμπαλης είχε δηλώσει στην Εξεταστική ότι δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον Λαβράνο, κάτι που επανέλαβε και ο Λαβράνος στη σχετική συνάντηση. Ο τελευταίος όμως παραδέχεται πλέον ότι συνεργάζεται με την Krikel και έχει συμφέρον η εταιρεία «να πηγαίνει καλά», καθώς η δική του δραστηριότητα αφορά το «system integration», δηλαδή την ενοποίηση συστημάτων που εμπορεύεται ή εκπροσωπεί η Krikel.

Ο Γιάννης Λαβράνος λέει ότι δεν έχει καμία δραστηριότητα στην Ελλάδα από το 2012 και ότι ζει και επιχειρεί από το Λονδίνο. Ομως αρνήθηκε να υποδείξει έστω μία εταιρεία μέσω της οποίας ασκεί την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τους Reporters United, ο Γιάννης Λαβράνος έχει αστυνομική φύλαξη από την ΕΛΑΣ. Πώς λοιπόν ένας επιχειρηματίας ο οποίος, σύμφωνα με δική του δήλωση, δεν έχει καμία δουλειά στην Ελλάδα από το 2012, διαθέτει φύλαξη από το κράτος;

Με πληροφορίες από avgi.gr

Μια σκέψη στο “«Σπάει τη σιωπή» του ο Λαβράνος για τις υποκλοπές, «τα μαζεύει» για Krikel: «Δεν μίλησα γιατί μου το απαγόρευσε το Μαξίμου»-Γιατί τον φυλά η ΕΛ.ΑΣ.;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *