Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Σπάει “κόκκαλα” τραγούδι Κερκυραίων για Μητσοτάκη-Γεωργιάδη-Χατζηδάκη και την επένδυση στον Ερημίτη: Λεφτά, λεφτά, όλα για τα λεφτά, ο Κούλης πρώτος πρώτος κι ο Άδωνις μετά κι ο νόμος Χατζηδάκη μ’ όλα τα συρφετά (vid)

Σπάει “κόκκαλα” τραγούδι Κερκυραίων για Μητσοτάκη-Γεωργιάδη-Χατζηδάκη και την επένδυση στον Ερημίτη: Λεφτά, λεφτά, όλα για τα λεφτά, ο Κούλης πρώτος πρώτος κι ο Άδωνις μετά κι ο νόμος Χατζηδάκη μ’ όλα τα συρφετά (vid)

Εκτός από τη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων σήμερα στην Κέρκυρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργική συνοδεία του είχαν να αντιμετωπίσουν το απόγευμα και την συγκέντρωση που μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας των πολιτών που αντιδρούν στην επένδυση στην περιοχή Ερημίτης.

Συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε εκδήλωση για τα εγκαίνια εργασιών της NCH Capital, η οποία σκοπεύει να πραγματοποιήσει τουριστική – ξενοδοχειακή επένδυση ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ, σε μία περιοχή που ειναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και οικολογικής αξίας.

Η κινητοποίηση μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας προς το σημείο της εκδήλωσης, με δυνάμεις της αστυνομίας να αποκλείουν τους συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων ήταν η η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Σ. Σακοράφα και ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Αυλωνίτης, από το να πλησιάσουν στην περιοχή.

Ομάδα των συγκεντρωμένων πάντως χόρεψε και τραγούδησε ένα αυτοσχέδιο τραγούδι φτιαγμένο ειδικά για την περίπτωση του Ερημίτη και την “συμβολή” του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και του Κωστή Χατζηδάκι χάρη στον περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιό του.

Το ίδιο τραγούδι είχαν χορέψει και τραγουδήσει ομάδα αντρών και γυναικών σε διαμαρτυρία κατά της επένδυσης την Πέμπτη. Αναλυτικά οι στίχοι από τη σελίδα Erimitis:

Λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά
Λεφτά, λεφτά, όλα για τα λεφτα

Εκεί στον Ερημίτη στα κρύα τα νερά
πουλούσανε τη φύση να βγάλουνε λεφτά

Λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά
Λεφτά, λεφτά, όλα για τα λεφτα

Ο Κούλης πρώτος πρώτος κι ο Άδωνις μετά
κι ο νόμος Χατζηδάκη μ’ όλα τα συρφετά

Λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά
Λεφτά, λεφτά, ολα για τα λεφτα

Ο κόσμος δε τζ’ αφήνει, τσου κράζει δυνατά
Ο Ερημίτης είναι προίκα για τα μιτσά

Παιδιά, παιδιά, προίκα για τα μιτσά
Παιδιά, παιδιά, προίκα για τα μιτσά

Η θάλασσα, η λίμνη, οι βίδρες, τα πουλιά
δεν έχουν ιδιοκτήτες ούτε αφεντικά

Πουλιά, πουλιά, πετάξτε ελεύθερα
Παιδιά, παιδιά, χαρείτε ομορφιά!

Πουλιά, πουλιά, πετάξτε ελεύθερα
Παιδιά, παιδιά, χαρείτε ομορφιά!

Leave a Reply

sixteen + eight =

Top