Είστε εδώ

Σοβαρές καταγγελίες Καστανίδη: Έγιναν απαράδεκτα στην Επιτροπή Θεσμών με ευθύνη της κυβέρνησης

«Επιχειρείται συγκάλυψη τεράστιων ευθυνών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας»

Σφοδρά πυρά κατά της πλειοψηφίας από τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Απαράδεκτα χαρακτήρισε όσα συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κάνοντας λόγο για «επιχείρηση συγκάλυψης τεράστιων ευθυνών».

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία κατά παράβαση του Συντάγματος «την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς και στελέχη τη κυβέρνησης, διαβεβαίωναν ότι θέλουν να ριχθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση».

«Πώς μπορεί να ριχθεί άπλετο φως, όταν ενοποιημένοι σε μια γραμμή έρχονται όλοι και πίσω από το απόρρητο, που δεν ισχύει επαναλαμβάνω έναντι της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και τόνισε ότι «πρόκειται για επιχείρηση συγκάλυψης τεράστιων ευθυνών».

Αναλυτικά η δήλωση Καστανίδη:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για όσα απαράδεκτα συνέβησαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με ευθύνη αποκλειστική της κυβέρνησης. Οχυρωμένοι πίσω από την αρχή του απορρήτου, το οποίο δεν ισχύει έναντι της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, οι προσελθόντες για ακρόαση αρνήθηκαν την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας για τις υποθέσεις που σκανδαλωδώς έχουν εκτυλιχθεί τους τελευταίους μήνες και αφορούν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον δημοσιογράφο κ. Κουκάκη, καθώς και την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ.

Αρνήθηκαν οποιαδήποτε πληροφορία κατά παράβαση του Συντάγματος και του νόμου, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς και στελέχη τη κυβέρνησης, διαβεβαίωναν ότι θέλουν να ριχθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση.

Αλλά πώς μπορεί να ριχθεί άπλετο φως, όταν ενοποιημένοι σε μια γραμμή έρχονται όλοι και πίσω από το απόρρητο, που δεν ισχύει επαναλαμβάνω έναντι της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αρνούνται την παροχή της οποιασδήποτε πληροφορίας; Πρόκειται για επιχείρηση συγκάλυψης τεράστιων ευθυνών».

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.