Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Σωσίβιο” στην Ευρώπη ψάχνει η ΝΔ για το #Novartis_Gate: Ζητά παρέμβαση

“Σωσίβιο” στην Ευρώπη ψάχνει η ΝΔ για το #Novartis_Gate: Ζητά παρέμβαση

Για «πολωνοποίηση» της πολιτικής ζωής του τόπου έκανε λόγο ανώτατη πηγή της ΝΔ σε συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Άγγελου Προβολισιάνου,  παραλληλίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με αυτές στην Πολωνία. Το πιο σημαντικό δε πως ζήτησε ουσιαστικά την παρέμβαση των ευρωπαϊκών θεσμών προκειμένου να σταματήσουν οι έρευνες για το #Novartis_Gate.

«Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη, αλλά τώρα έχουμε και “πολωνοποίηση”» ανέφερε η ανώτατη πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως όταν δεν υπάρχει διάκριση των εξουσιών και κράτος δικαίου είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει την Ευρώπη.

Η τελευταία αποστροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερμηνεύεται ως αίτημα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς να παρέμβουν στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας, εξαιτίας των κλυδωνισμών του πολιτικού σκηνικού από το Novartis – Gate.

Πηγή: koutipandoras.gr

2 thoughts on ““Σωσίβιο” στην Ευρώπη ψάχνει η ΝΔ για το #Novartis_Gate: Ζητά παρέμβαση

  1. Νωρίτερα κοινοβουλευτική πηγή του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι πιθανότατα να κατατεθεί αίτημα από πλευράς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από πλευράς της πλειοψηφίας το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιλεγεί η οδός της Προανακριτικής Επιτροπής, ως οδός επιστροφής της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη όπως ακριβώς συνέβη με την παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ από ορισμένα στελέχη διατυπώθηκε και η ιδέα της επιστροφής του φακέλου στην Δικαιοσύνη χωρίς καν σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Η ίδια πηγή υπογραμμίζει ότι “αυτή την φορά θέλουμε να προχωρήσει πολύ γρήγορα η υπόθεση στην Προανακριτική, να μην τραβήξει καθόλου εδώ” απαντώντας στην επισήμανση ότι η προανακριτική για τον κ. Παπαντωνίου ‘τράβηξε” σχεδόν τρεις μήνες χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος από την στιγμή που τα αδικήματα έχουν παραγραφεί για τα πολιτικά [πρόσωπα. Για την σύσταση προανακριτικής χρειάζονται τουλάχιστον 30 υπογραφές, ενώ στην συνέχεια το αίτημα συζητείται στην Ολομέλεια και τελικά ακολουθεί ψηφοφορία. Ανώτατη πηγή της ΝΔ: «Εχουμε πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής» Για κατάλυση του κράτους δικαίου και “πολωνοποίηση” της πολιτικής ζωής έκανε λόγο ανώτατη πηγή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. “Όταν δεν έχουμε διάκριση των τριών εξουσιών, έχουμε πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής και κατάλυση του κράτους δικαίου. Η ποινικοποίηση είναι δεδομένη” σημείωσε η ίδια πηγή απαντώντας σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η διάκριση των εξουσιών διαχρονικά και η περίπτωση της Ελλάδας θα πρέπει να απασχολήσει και την Ευρώπη. Μαξίμου: Επιβεβαιώνουν τον πανικό τους «Οι αναφορές σε «πολωνοποίηση», σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και «κουκουλοφόρους» μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών», αναφέρουν πηγές του Μαξίμου. Και συμπληρώνουν: «Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται».

Leave a Reply

Top