Είστε εδώ

SOLAREX: “Η offshore του Σταύρου Ψυχάρη”! Τι αναφέρει το Hot Doc…

Ιδιοκτήτης της offshore εταιρείας με το όνομα SOLAREX φέρεται να είναι ο πρόεδρος του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Hot Doc.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο σχετικά έγγραφα, η εν λόγω εταιρεία δεν φαίνεται να παρουσιάζει καμιά δραστηριότητα αν και κατέχει στην Ελλάδα ακίνητη περιουσία, την νοικιάζει στον ίδιο τον κ. Ψυχάρη. Η εταιρεία μάλιστα, κατά το δημοσίευμα, φαίνεται να περνάει στον Σταύρο Ψυχάρη από τον γιο του, Παναγιώτη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ως μία δεκαετία πριν.
Σύμφωνα με το Hot Doc, το 1980 στα μητρώα εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου εμφανίζεται η εταιρεία WOYHORIS LIMITED με αριθμό μητρώου 1519356 και γραφεία στην Trafalgar Square. Η εν λόγω εταιρεία μετονομάζεται μερικά χρόνια αργότερα σε SOLAREX. Στις 2 Δεκεμβρίου 1997 ιδιοκτήτης της SOLAREX με βάση τα έγγραφα που επικαλείται το δημοσίευμα εμφανίζεται ο Παναγιώτης Ψυχάρης και διαχειριστής της, δικηγόροι του γραφείου του Τρύφωνα Κουταλίδη, δικηγόρου του Ψυχάρη αλλά και του ΔΟΛ. Στις 12 Ιανουαρίου 2009 η SOLAREX με βάση τα συμβόλαια περνάει από τον Παναγιώτη Ψυχάρη στο νέο ιδιοκτήτη, τον Σταύρο Ψυχάρη, δηλαδή στον πατέρα του. Η εταιρεία δείχνει με βάση τις αναλύσεις που γίνονται μέσω του ίντερνετ να διαχειρίζεται ποσά της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με το Hot Doc, η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της τουλάχιστον ένα ακίνητο στην Ελλάδα, στο Κολωνάκι. Πρόκειται για ένα διόροφο διαμέρισμα κάτω από τον λόφο του Λυκαβυτού. Στην πραγματικότητα, αναφέρει το δημοσίευμα πρόκειται για το σπίτι που διαμένει επί χρόνια ο Σταύρος Ψυχάρης.
Έως το 2009 ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ φαίνεται πως δηλώνει στις φορολογικές του δηλώσεις το σπίτι ως ενοικιαζόμενη κατοικία από τη SOLAREΧ, έκτασης 600 τ.μ. Δηλαδή πως νοικιάζει το σπίτι του από την εταιρεία του γιου του.
Πηγή: newspost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *