Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > Σοκαρισμένοι για τον ακροδεξιό δολοφόνο στη Νέα Ζηλανδία Έλληνες πολιτικοί που έχουν υιοθετήσει φράσεις όπως “να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη”…(του Δημήτρη Σούλτα)

Σοκαρισμένοι για τον ακροδεξιό δολοφόνο στη Νέα Ζηλανδία Έλληνες πολιτικοί που έχουν υιοθετήσει φράσεις όπως “να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη”…(του Δημήτρη Σούλτα)

“Σοκαρισμένοι Έλληνες πολιτικοί για τον ακροδεξιό δολοφόνο στη Νέα Ζηλανδία, πολιτικοί που έχουν υιοθετήσει φράσεις όπως “να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη”, “δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική κοινωνία”. Ο δολοφόνος είχε γράψει πάνω σε ένα από τα όπλα του τη λέξη “τουρκοφάγος“. Το πιθανότερο είναι ότι δεν ήξερε καν τι σημαίνει. Την αλίευσε ενδεχομένως από κάποιο ελληνικό -ή κάποιο αγγλόφωνο με τη συμμετοχή Ελλήνων- ακροδεξιό site, με το οποίο μοιραζόταν το ίδιο μίσος, την ίδια μισάνθρωπη παράνοια. Στον πυρήνα της σκέψης όλων τους είναι το “ο “άλλος” είναι πάντα εχθρός”. Δεν θα γίνουν όλοι δολοφόνοι, δεν θα γίνουν καν οι περισσότεροι. Θα δημιουργήσουν και θα θρέψουν όμως το μίσος που θα κάνει κάποιον απ’ αυτούς δολοφόνο. Ο δολοφόνος μπορεί να είναι “μεμονωμένο” περιστατικό, το μίσος όμως που τον δημιούργησε δεν είναι.

Αλήθεια πόσοι απ’ αυτούς τους “σοκαρισμένους” υιοθετούν την παρακάτω δήλωση που έκανε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας; Πόσο την υιοθετούν όχι μόνο για τη Νέα Ζηλανδία, που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά και για τους ανθρώπους που ζουν δίπλα τους;

«Πολλοί από τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν σε αυτή την επίθεση μπορεί να είναι μετανάστες, ή ακόμη και πρόσφυγες. Διάλεξαν να κάνουν τη Νέα Ζηλανδία τη δική τους πατρίδα και είναι η δική τους πατρίδα. Οι άνθρωποι αυτοί είμαστε εμείς. Εκείνος ο οποίος διέπραξε αυτή την πράξη δεν είναι ένας από μας»”.

από το facebook του Δημήτρη Σούλτα

Leave a Reply

Top