Είστε εδώ

Σοκ … στην παράσταση Μητσοτάκη με τα νέα εγκαίνια του Ελληνικού: Ο Λάτσης αναγνώρισε τη συμβολή Τσίπρα και προκάλεσε αμηχανία! Προειδοποίηση … ΣΥΡΙΖΑ: Η επένδυση έχει πάρει άλλη κατεύθυνση!

Ένα απίστευτο επικοινωνιακό σκηνικό στήθηκε σήμερα στο Ελληνικό με γιγαντιαία υπόστεγα και μουσαμάδες για να “καλύψουν” την απουσία οποιουδήποτε έργου, από πίσω τους. Πέρα από αυτην την παρασταση όμως, ένα σοκ περίμενε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνη. Μία αποστροφή του Σπύρου Λάτση, όταν ο επιχειρηματίας ευχαρίστησε μεταξύ άλλων και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις κυβερνήσεις που συνετέλησαν στην πορεία αυτού του πρότζεκτ μεχρι τώρα, «πάγωσε» το κοινό.

Ο κ. Λάτσης, παρουσία του συνόλου σχεδόν της κυβέρνησης αλλά χωρίς κάποιον εκπρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τόνισε πως τρεις κυβερνήσεις εργάστηκαν προκειμένου να προχωρήσει το μεγαλεπίβολο έργο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. «Θέλω να ευχαριστήσω τρεις κυβερνήσεις: του Αντώνη Σαμαρά, του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημείωσε ο επιχειρηματίας, τονίζοντας πως «ο Αντώνης Σαμαράς θέσπισε τις νομοθετικές βάσεις και έκανε τον διαγωνισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύτηκε τη σύμβαση με αύξηση χώρου πρασίνου και χώρων κρατικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, ενώ επίσης πέρασε από τη Βουλή το υπουργικό διάταγμα. Ο Κ. Μητσοτάκης ανέλαβε το δύσκολο έργο των αδειοδοτήσεων και του πολεοδομικού πλαισίου».

Παράλληλα, ο κ. Λάτσης ευχαρίστησε και εκτός από τους υπουργούς της νυν κυβέρνησης, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και την Πέτυ Πέρκα.

Οι ευχαριστίες του επιχειρηματία, με αναγνώριση πως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε έμφαση στις «πράσινες» και κοινωνικές προβλέψεις για την εξέλιξη της επένδυσης, πυροδότησαν αρκετούς ψιθύρους στους παριστάμενους και τους δημοσιογράφους, δεδομένου ότι ακριβώς πριν τον κ. Λάτση ο κ. Μητσοτάκης είχε αφήσει σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ένα έργο αφημένο για σχεδόν 20 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, από την Κουμουνδούρου επικέντρωσαν τα πυρά τους στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως «εγκαινιάζει για δεύτερη φορά το Ελληνικό, το οποίο ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν» και κάνοντας λόγο για «εξαπάτηση». Παράλληλα, αφήνουν σαφείς αιχμές για το γεγονός ότι από μεγαλεπίβολη επένδυση το Ελληνικό έχει τελικά μετατραπεί σε «μία υπόθεση αποκλειστικά real estate με πώληση οικοπέδων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

«Πρώτα εξαπάτησε τους πολίτες όταν έλεγε προεκλογικά ότι οι μπουλντόζες θα μπουν στο Ελληνικό την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησής του. Τρία χρόνια μετά, ο κ. Μητσοτάκης κάνει σήμερα εγκαίνια – για δεύτερη φορά – της επένδυσης που ΘΑ ξεκινούσε το 2019 και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεμπλοκάρει το έργο και είχε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την βιώσιμη υλοποίηση του.

Σήμερα εμφανίζεται δεύτερη φορά μετά την φιέστα του 2021 στα εγκαίνια μιας επένδυσης που όχι μόνο έχει βαλτώσει και με δική του ευθύνη, αλλά έχει πάρει εντελώς διαφορετική τροπή από τον αρχικό σχεδιασμό.

Αντί για την αναβάθμιση μιας τεράστιας έκτασης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των κατοίκων της Αττικής συνολικά, το Ελληνικό εξελίσσεται αποκλειστικά σε μια υπόθεση real estate με πώληση οικοπέδων.

Και στο Ελληνικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει το στίγμα της. Αναποτελεσματικότητα, αναξιοπιστία και φιέστες στα όρια της γραφικότητας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ανέφερε πως πρόκειται για έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας και πως σήμερα δεν επαναλαμβάνουμε το γνωστό σύνθημα για τις μπουλντόζες του Ελληνικού.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, τα λόγια έγιναν πράξη και υπάρχει χειροπιαστή πραγματικότητα. «Και στο Ελληνικό, το είπαμε και το κάναμε», τόνισε υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση πίστεψε σε αυτό το έργο από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι του τόπου λύνοντας τεράστια προβλήματα και ανατρέποντας παρωχημένες νοοτροπίες και βαλτωμένες αντιλήψεις.

«Τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον», είπε, ενώ υπενθύμισε ότι η πρώτη συζήτηση για το έργο έγινε στη Βουλή το 2007, το 2014 η κουβέντα άναψε για τα καλά με κυβέρνηση της ΝΔ, μεσολάβησαν πολλές αναβολές, η προηγούμενη κυβέρνηση το αποδέθχηκε το 2016 και ήρθε το καλοκαίρι του 2019 για να ξεκινήσει το έργο.

«Εδώ η οικονομική προκοπή πρέπει να συμβαδίζει με την κοινωνική συνοχή, ώστε το όφελος να απλώνεται σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Αυτό επιδιώκουμε με κάθε μεγάλο επιχειρηματικό σχέδιο. Φέτος παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, σημειώσαμε ρεκόρ όλων των εποχών στις άμεσες ξένες επενδύσεις και αισιοδοξούμε ότι το ρεκόρ θα σπάσει εκ νέου», συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο θα δημιουργήσει σημαντικό πλούτο 2,4 μονάδων, θα δημιουργήσει πάνω από 70.000 νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει ώθηση σε δεκάδες κλάδους της ελληνικής παραγωγής, ενώ εκτιμάται ότι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή θα αυξηθούν οι επισκέπτες κατά 1 εκατομμύριο.

Είπε, επιπλέον, ότι διαμορφώνεται υπόδειγμα αειφόρου αναβάθμισης όλης της περιοχής και πως όλα τα αρχαία θα συντηρηθούν και θα ενταχθούν αρμονικά στο πάρκο.

«Η ανάπλαση θα δώσει την ευκαιρία στο χθες να συνομιλήσει δημιουργικά με το σήμερα και θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο», συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε πως η οικολογική διάσταση του έργου διαπερνά όλες τις εργασίες της παρέμβασης.

«Όλα αυτά δηλώνουν τον αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα του έργου. Δηλώνουν και την αντοχή της ελληνικής οικονομίας μέσα σε ένα ασταθές διεθνές τοπίο με το πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση. Παρά τα εμπόδια τα μεγάλα έργα στον τόπο μας προχωρούν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συμπλήρωσε: «Απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια η Πολιτεία συνεχώς υψώνει αναχώματα ανακούφισης. Οι πολίτες δοκιμάζονται αλλά αντιλαμβάνονται με ωριμότητα το μέγεθος της πρόκλησης και νοιώθουν την κυβέρνηση δίπλα τους. Όπως και μέχρι τώρα, έτσι και αυτή η παγκόσμια δυσκολία θα μετατραπεί σε εθνική επιτυχία».

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *