Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σοκ και δέος από εξομολόγηση εκπαιδευτικού στο 1ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας: “Αν δεν στήναμε τη γέφυρα διάσωσης με τα θρανία άμεσα, τα νερά θα έμπαιναν στο κοντέινερ. Στο προαύλιο είχαν φτάσει 40-50 πόντους” (vid)

Σοκ και δέος από εξομολόγηση εκπαιδευτικού στο 1ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας: “Αν δεν στήναμε τη γέφυρα διάσωσης με τα θρανία άμεσα, τα νερά θα έμπαιναν στο κοντέινερ. Στο προαύλιο είχαν φτάσει 40-50 πόντους” (vid)

Σοκ έχει προκληθεί με βίντεο στο Διαδίκτυο που δείχνει μαθητές πιασμένους χέρι – χέρι να απομακρύνονται από αίθουσα κοντέινερ πάνω σε θρανία που στήθηκαν ως… γέφυρα διαφυγής από το πλημμυρισμένο προαύλιο του 1ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής.

Ρεπορτάζ: Ελισάβετ Σταυριανίδου

Εκπαιδευτικός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του περιγράφει στο GRTimes τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν καθηγητές και μαθητές, ούτως ώστε να απομακρυνθούν όλοι με ασφάλεια.

“Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέινερ“, εξηγεί ο εκπαιδευτικός.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο GRTimesτο προαύλιο του σχολείου είχε πλημμυρίσει, καθώς είχαν συσσωρευτεί φύλλα και απορρίμματα, ενώ το επικλινές έδαφος “βοήθησε” στη συσσώρευση των υδάτων.

“Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους”, περιέγραψε ο ίδιος.

“Έτσι οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια”.

Αυτή την ώρα όλοι οι μαθητές έχουν απομακρυνθεί από το σχολείο, το οποίο άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα, αν θα λειτουργήσει αύριο.


Σημειώνεται πως η Αττική βρίσκεται αυτή την ώρα στο έλεος της κακοκαιρίας με πολλούς δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ υπενθυμίζεται πως εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους.

Leave a Reply

seventeen − three =

Top