Είστε εδώ

Σοκ από τη Liberation: Με υποβοηθούμενη ευθανασία πέθανε ο Γκοντάρ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Liberation, ο Ζαν Λικ Γκοντάρ έφυγε από τη ζωή με υποβοηθούμενη ευθανασία, κάτι που επιβεβαιώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο δικηγόρος της οικογένειας του σκηνοθέτη και διαννοούμενου.

«Ο Γκοντάρ κατέφυγε σε νόμιμη υποβοηθούμενη ευθανασία στην Ελβετία λόγω ‘πολλαπλών παθολογικών καταστάσεων που προκαλούν αναπηρία’, σύμφωνα με τους όρους της ιατρικής γνωμάτευσης», εξήγησε ο Πατρίκ Ζανερέτ.

Πρόσωπο από την οικογένεια του μεγάλου καλλιτέχνη ανέφερε, ακόμη, στην Liberation ότι «δεν ήταν άρρωστος, ήταν απλώς εξαντλημένος. Πήρε λοιπόν την απόφαση να τελειώνει. Ήταν δική του απόφαση και ήταν σημαντικό για αυτόν να γίνει γνωστό».

Αξίζει να αναφερθεί πως στην Ελβετία υπάρχουν διάφορες μορφές ευθανασίας, όπως η παθητική και η υποβοηθούμενη. Η γνωστότερη είναι η υποβοηθούμενη, η οποία επιτρέπεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Το 2014, στο περιθώριο του Φεστιβάλ των Καννών, ο Γκοντάρ ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της δημόσιας ελβετικής ραδιοτηλεόρασης (RTS) αν θα σκεφτόταν ποτέ να καταφύγει στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ελβετία. Η απάντηση ήταν καταφατική: «Ναι, αλλά προς το παρόν» αυτός ο θάνατος κατ’ επιλογή «είναι ακόμη πολύ δύσκολος», δήλωσε τότε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *