Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σκουρλέτης: “Ζούμε τραγικές καταστάσεις ξανά, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος” – Επίθεση στο Ν. Κωνσταντόπουλο: ” Γιατί δεν ασχολείται με το τώρα και ασχολείται με το παρελθόν” (vid)

Σκουρλέτης: “Ζούμε τραγικές καταστάσεις ξανά, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος” – Επίθεση στο Ν. Κωνσταντόπουλο: ” Γιατί δεν ασχολείται με το τώρα και ασχολείται με το παρελθόν” (vid)

Στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος εξαπέλυσε κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που λαμβάνει για την οικονομία και την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο για τις δηλώσεις του επίσης στο Mega για το «βρώμικο ’89» και για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε αρχικά στον «Φιλόδημο» και τόνισε τα πλεονεκτήματα που έφερνε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ασκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών για την αντικατάστασή του προγράμματος, υποστήριξε μάλιστα, πως με την πολιτική της η κυβέρνηση φτιάχνει μια νέα υπηρεσία κάτω από τον υπουργό, η οποία θα λειτουργεί ως «μηχανισμός χειραγώγησης των δημάρχων και των τοπικών κοινωνιών».

Ερωτηθείς για το αν η χώρα βρίσκεται σε προεκλογικούς χρόνους, σημείωσε ότι μικρή σημασία έχει για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αν θα πάμε τώρα σε εκλογές.

Τόνισε πως υπάρχει πρόσφατη λαϊκή εντολή για την κυβέρνηση της ΝΔ, και πως σε περίπτωση προωρων εκλογών θα πρέπει να εξηγηθούν στον ελληνικό λαό οι λόγοι για την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ετοιμότητα «με συγκεκριμένες προτάσεις για τις τραγικές καταστάσεις που ζούμε και οι οποίες αρχίζουν να θυμίζουν τις εποχές του πρώτου μνημονίου» όπως είπε.

Σχετικά με αυτό το θέμα σημείωσε πως το εύρος της κρίσης θα εξαρτηθεί από την υγιειονομική κρίση και πόσο γρήγορα θα περιοριστεί το επόμενο διάστημα. Κρίσιμος παράγοντας όμως είναι και το τι κάνουμε για να περιορίσουμε την κρίση, είπε, εξαπολύοντας βολές στην κυβέρνηση για τη μορφή των μέτρων που λαμβάνει.

Αναφορά έκανε στην σημασία που θα είχε η ύπαρξη μιας κρατικής τράπεζας, ως ενός «ισχυρού δημόσιου πυλώνα στον υπάρχον τραπεζικό σύστημα», ενώ δήλωσε αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων ενέργειας και νερού, που αποτελούν στρατηγικές υποδομές για τη χώρα.

Σχετικά με την εξέλιξη και τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως έχει αναδειχθεί στην «καρδιά του ευρύτερου προοδευτικού χώρου», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει η ανάγκη συμμαχιών. Κάλεσε μάλιστα την κ. Γεννηματά να αφήσει την «μικρόκαρδη πολιτική» και να αποφασίσει αν θα είναι οριστικά «δορυφόρος της ΝΔ ή θα ξαναπιάσει το νήμα των προβληματισμών του προοδευτικού χώρου και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας».

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, σημείωσε πως αν και οι επόμενες εκλογές θα γίνουν υπό το πρίσμα της απλής αναλογικής, υπάρχει «συμπλεγματική στάση» από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ.

Ερωτώμενος για την παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας του Νίκου Παππά με το Σάμπυ Μιωνή και την πολιτική σπέκουλα από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι ο πρώην υπουργός τόλμησε να κάνει την αυτοκριτική του και επεσήμανε πως «Κανένα άλλο κόμμα μετά το 1974 δεν έκανε την αυτοκριτική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Το συμβάν πάντως, συμπλήρωσε, δεν έχει να κάνει με τις προεκτάσεις που επιχειρεί να δώσει «η άλλη πλευρά».

Για τις δηλώσεις Ν. Κωνσταντόπουλου

Ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε επίσης δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» για το «βρώμικο ’89» και για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Στις δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «πολιτικές καρικατούρες που δεν διαπλάθουν κανένα δημιουργικό μέλλον για την κοινωνία».

«Θα προτιμούσα τα πολιτικά πρόσωπα, ακόμη και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, να μιλάνε περισσότερο για τα θέματα της συγκυρίας κι όχι μόνο για το παρελθόν» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Τέλος σχολιάζοντας δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος κατήγγειλε πως Σοσιαλιστές και Αριστερά μπλόκαραν ψήφισμα για την τουρκική προκλητικότητα, μίλησε για «ανέξοδες δηλώσεις για την δημιουργία εντυπώσεων».

Πηγή: in.gr

Leave a Reply

13 − 5 =

Top