Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σκληρό ροκ Τσίπρα με Μητσοτάκη στην Βουλή τις επόμενες 7 ημέρες! Μπαράζ αντιπαράθεσης … Παρασκευή – Δευτέρα – Τρίτη

Σκληρό ροκ Τσίπρα με Μητσοτάκη στην Βουλή τις επόμενες 7 ημέρες! Μπαράζ αντιπαράθεσης … Παρασκευή – Δευτέρα – Τρίτη

Ο πρόεδρος της βουλής Κώστας Τασούλας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προηγηθεί αυτή την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στην ώρα του πρωθυπουργού η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό για τα εργασιακά.

Η ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατατέθηκε σήμερα και το περιεχόμενό της που μιλάει για «κανονικότητα των μνημονίων» είναι ενδεικτικά των προθέσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει τους τόνους αφού κατηγορεί την κυβέρνηση για ενθάρρυνση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Πάντως ο προγραμματισμός του κοινοβουλευτικού έργου από την ερχόμενη εβδομάδα δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το σύνολο των ζητημάτων της επικαιρότητας.

Παράλληλα το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας 20 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσαν 68 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις καταγγελίες για αστυνομική βία.

Η αντιπαράθεση αναμένεται σφοδρή καθώς μετά τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ έχουν προστεθεί οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την εκκένωση των καταλήψεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προκληθεί σάλος από τις κατά καιρούς καταγγελίες για αστυνομική βία και αυθαιρεσία, όπως ο ξυλοδαρμός και το ξεγύμνωμα συλληφθέντων αλλά και τα όσα ευτράπελα και επικίνδυνα συνέβησαν με την περίπτωση της οικογένειας Ινδαρέ στο Κουκάκι.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι των Εξαρχείων κινητοποιούνται και καταγγέλλουν την αστυνομία πως επικεντρώνεται στην εκκένωση καταλήψεων και όχι στην δίωξη του κοινού ποινικού εγκλήματος.

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως αρμόδιος υπουργός, ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βάλει στο κάδρο των ευθυνών προσωπικά τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα όμως οι απαντήσεις της κυβέρνησης ότι οι τελευταίες αστυνομικές επιχειρήσεις αποτελούν «μάθημα δημοκρατίας» και πως ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την «πολιτική ομπρέλα» της ανομίας σε συνδυασμό με την πολιτική κάλυψη του πρωθυπουργού στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ δείχνουν ότι οι τόνοι θα ανεβούν υπέρμετρα.

Τέλος η κόντρα αναμένεται να αναζωπυρωθεί καθώς την Τρίτη στις 21 Ιανουαρίου εισάγεται στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής η κύρωση της αναβάθμισης της αμυντικής συνεργασίας με τους Αμερικανούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ζητήσει να παγώσει και να μην έρθει για κύρωση στη βουλή η αμυντική συμφωνία θέτοντας ενστάσεις για το timing της παραχώρησης βάσεων στους Αμερικανούς, αλλά και για την αγορά F35, καθώς δεν υπάρχουν απτά ανταλλάγματα και κυρίως δεν έχει εξασφαλιστεί η έμπρακτη στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

Πηγή: in.gr

Leave a Reply

4 × five =

Top