Είστε εδώ

Σκληρή επίθεση της προέδρου του Συλλόγου Αρχαιολόγων στη Μενδώνη για το τσιμέντωμα: Θέλει οπωσδήποτε να αφήσει το αποτύπωμά της στην Ακρόπολη – Άθλια παρέμβαση

Σφοδρή επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξαπολύει με ανάρτησή της η πρόεδρος του Συλλόγου των Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, με αφορμή το σάλο που ξεσήκωσαν στα κοινωνικά δίκτυα οι εικόνες με την τσιμεντοποίηση πολλών σημείων στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Η Δ.Κουτσούμπα κάνει λόγο για “άθλια παρέμβαση” που αλλάζει την εικόνα και τη μορφή ενός κορυφαίου μνημείου η οποία “πέρασε από το ΚΑΣ μετά βαΐων και κλάδων” ενώ για την υπουργό Λίνα Μενδώνη επισημαίνει ότι “θέλει οπωσδήποτε να αφήσει το αποτύπωμά της πάνω στην Ακρόπολη”.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα:

Επειδή τώρα σιγά σιγά φρικάρει ο κόσμος με το “τσιμέντωμα” της Ακρόπολης, να θυμίσω ότι η μείζων παρέμβαση που γίνεται πάνω στην Ακρόπολη πέρασε από το ΚΑΣ μετά βαϊων και κλάδων, σε τηλεδιάσκεψη (!), και βγήκε πανηγυρικό Δελτίο Τύπου της Υπουργού, η οποία όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει τι ωραία που πληρώνει το Ίδρυμα Ωνάση μαζί με τον φωτισμό… (δείτε το συνημμένο λινκ)
Βέβαια είναι σαφές ότι οι διάδρομοι αυτοί είναι παρέμβαση στον Βράχο με το πρόσχημα των διαδρομών ΑμεΑ. Είναι νέοι διάδρομοι σε όλο το χώρο του Μνημείου UNESCO (που δεν ρωτήθηκε καν βέβαια), που μάλιστα αλλάζουν την εικόνα και τη μορφή του. Μακάρι να έδειχνε το ΥΠΠΟΑ πραγματικό σεβασμό στα άτομα ΑμεΑ κι όχι να τα χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για άλλες δουλειές…
Η κ. Μενδώνη θέλει οπωσδήποτε να αφήσει το αποτύπωμά της -και το αποτύπωμα του Ιδρύματος- πάνω στην Ακρόπολη. Tα αποτελέσματα θα τα δείτε σύντομα και είναι πέρα και έξω από κάθε λογική ανάδειξης, ειδικά ενός κορυφαίου μνημείου. Το ενέκρινε όμως το ΚΑΣ. Εκείνο το ΚΑΣ που έχει συγκροτηθεί μετά από 3 αλλαγές στη σύνθεσή του και είναι το ίδιο που ενέκρινε την απόσπαση των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου.
(παρεμπιπτόντως η άθλια παρέμβαση στην Ακρόπολη είναι αναστρέψιμη, η καταστροφή στη Βενιζέλου όχι)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *