Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σκληρή απάντηση Ηλιόπουλου στην “Εστία”: Ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ δεν είναι “ξένοι” άλλα Έλληνες μεταναστευτικής καταγωγής που ζουν, εργάζονται και αγωνιούν για την Αθήνα όσο και ο Νίκος, ο Σταύρος και η Μαρία

Σκληρή απάντηση Ηλιόπουλου στην “Εστία”: Ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ δεν είναι “ξένοι” άλλα Έλληνες μεταναστευτικής καταγωγής που ζουν, εργάζονται και αγωνιούν για την Αθήνα όσο και ο Νίκος, ο Σταύρος και η Μαρία

Ηχηρή απάντηση σε ψευδές δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ” και τις ρατσιστικές κραυγές της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε με ανάρτησή του στο Facebook, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος σε εκδήλωση απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστευτικής καταγωγής που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και εργάζονται στην Αθήνα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:

«Να τελειώνουμε με τις ανοησίες!

Ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ έχουν δικαίωμα ψήφου εφόσον έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια γιατί απλούστατα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας.

Ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ δεν είναι “ξένοι”. Είναι Ελληνες μεταναστευτικής καταγωγής. Και είναι κατάκτηση ότι επιτέλους, με τον νόμο 4332/2015 για την ιθαγένεια, αποκτούν πολιτικά δικαιώματα, ότι έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τη χώρα τους.

Ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ ζουν, εργάζονται και αγωνιούν για την Αθήνα όσο και ο Νίκος, ο Σταύρος και η Μαρία. Εϊναι παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτήν την πόλη. Την πόλη μας.

Το ρεπορτάζ της υποτίθεται σεβάσμιας Εστίας και η σχετική επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει τα νήματα που συνδέουν την πραγματαλογική διαστρέβλωση (όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι ψευδή) με τη βαθύτερη ουσία του ρατσισμού. Είναι χρέος όλων μας, και αυτή τη στιγμή πρωτίστως των υποψηφίων στο δήμο της Αθήνας, να καταδικάσουμε αυτό το εκρηκτικό μείγμα και να υπερασπιστούμε, μέχρι τέλους, το δικαίωμα όλων των Ελλήνων -όπως ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ- να εκλέγουν και να εκλέγονται. Και εκεί δεν χωράνε μισόλογα και “ναι μεν, αλλά”. Αρκετά!»

Leave a Reply

Top