Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: “Η ΝΔ γνώριζε ότι τα … είχε δώσει όλα στο Μακεδονικό και παρόλα αυτά χαρακτήριζε τις “Πρέσπες” προδοσία! Η υποκρισία αυτή την εκθέτει ανεπανόρθωτα…”

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: “Η ΝΔ γνώριζε ότι τα … είχε δώσει όλα στο Μακεδονικό και παρόλα αυτά χαρακτήριζε τις “Πρέσπες” προδοσία! Η υποκρισία αυτή την εκθέτει ανεπανόρθωτα…”

Σε σκληρή δήλωση προέβη η Εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφης Αχτσιόγλου για το ρεπορτάζ του Documento, με την επιστολή που υπογράφει ο Κώστας Καραμανλής προς τον Τζορτζ Μπους, με αφορμή την πρόταση Νίμιτς:

Τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη ΝΔ, αποκαλύπτουν την προσπάθειά της να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό για μικροκομματικά οφέλη.

Η ΝΔ είχε εκχωρήσει στη γειτονική χώρα το όνομα Μακεδονία για το εσωτερικό και Μακεδονία–Σκόπια για το εξωτερικό (διπλή ονομασία λοιπόν) και δεν της ζητούσε καν συνταγματική ναθεώρηση. Προφανώς η εθνότητα και η γλώσσα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες με το όνομα Μακεδονία.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη Συμφωνίατων Πρεσπών προδοτική, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε όλα όσα η ΝΔ δεν διανοήθηκε ποτέ να διεκδικήσει.

Leave a Reply

Top