Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σκηνικό έντασης ξανά στην ΑΣΟΕΕ με τα ΜΑΤ: Εγκλωβίστηκαν πάνω από 150 φοιτητές όταν αστυνμικοί απέκλεισαν το κτίριο

Σκηνικό έντασης ξανά στην ΑΣΟΕΕ με τα ΜΑΤ: Εγκλωβίστηκαν πάνω από 150 φοιτητές όταν αστυνμικοί απέκλεισαν το κτίριο

**upd: Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο αποκλεισμός έληξε,με την αστυνομία να υποχωρεί και τους φοιτητές να αποχωρούν από την ΑΣΟΕΕ.

Εγκλωβισμένοι στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου βρίσκονται σύμφωνα με καταγγελίες περισσότεροι από 150 φοιτητές, ενώ το πανεπιστήμιο είναι σε κατάσταση αποκλεισμού από αστυνομικές δυνάμεις, μετά από φερόμενη “καταδρομική επίθεση” σε κατάστημα εστίασης στην περιοχή, σύμφωνα με το thepressproject.gr.

Δυνάμεις ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ και ΕΚΑΜ έχουν αποκλείσει την οδό Πατησίων, ενώ μέσα στην ΑΣΟΕΕ βρίσκεται σε εξέλιξη μουσική εκδήλωση ενίσχυσης του Συλλόγου Φοιτητών.

«Είμαστε φοιτητές και όχι τρομοκράτες» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Φοιτητικός Σύλλογος της ΑΣΟΕΕ, που ζητάει την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών για να αποχωρήσουν από το κτίριο με ασφάλεια. Περίπου 100 άτομα έξω από το κτίριο της, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εγκλωβισμένους φοιτητές, ενώ μετά τις 23.00 η αστυνομία απώθησε δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το κτίριο στην οδό Πατησίων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ:

Στις 21:00 ολοκληρώθηκε η κατάληψη του ΦΣ με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, και για λίγο ακόμα συνεχιζόταν γλέντι οικονομικής ενίσχυσης των συλληφθέντων της πορείας στις 26/2 μεταξύ αυτών και φοιτητή της ΑΣΟΕΕ. Δυνάμεις των ΜΑΤ αναίτια έριξαν χημικά και κρότου λάμψης στη σχολή και έχουν εγκλωβίσει πάνω από 150 φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ περικυκλώνοντας το κτήριο. Αυτή τη στιγμή για άλλη μια φορά φοιτητές είναι όμηροι μέσα στην ΑΣΟΕΕ ! Ο φοιτητικός σύλλογος απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής για να φύγουν οι φοιτητές με ασφάλεια ! Σε κλειστό χώρο συνωστισμένοι εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονται σε κίνδυνο ! Είμαστε φοιτητές όχι τρομοκράτες !

Χρειαζόμαστε βοήθεια !

Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΟΕΕ

Σύμφωνα με ανάρτηση της ΡΑΣ ΕΑΑΚ του Πολιτικού της Νομικής “εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονται αυτη τη στιγμη εγκλωβισμένοι στο χώρο της ΑΣΟΕΕ.Το ρεμπέτικο γλέντι που ήταν αποφασισμένο από την συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου ΑΣΟΕΕ δεχτηκε επιθεση απο δυναμεις των ΜΑΤ πετώντας χημικά και κρότου λάμψης.”

η κεντρική φωτογραφία από το twitter – Radiografmata

One thought on “Σκηνικό έντασης ξανά στην ΑΣΟΕΕ με τα ΜΑΤ: Εγκλωβίστηκαν πάνω από 150 φοιτητές όταν αστυνμικοί απέκλεισαν το κτίριο

Leave a Reply

Top