Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > “Σκευωρία” τέλος για τον Κυριάκο, σύμφωνα με το Documento! Γιατί άλλαξε στάση στο θέμα της Novartis

“Σκευωρία” τέλος για τον Κυριάκο, σύμφωνα με το Documento! Γιατί άλλαξε στάση στο θέμα της Novartis

Διαφοροποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα του σκανδάλου Novartis διαπιστώνει το Documento, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να κρατά για πρώτη φορά αποστάσεις από τα στελέχη της ΝΔ των οποίων το όνομα εμπλέκεται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομιλία του την Παρασκευή στη Βουλή στη συνεδρίαση  για το πόρισμα της Προανακριτικής για τη Novartis, ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε αφενός να μιλήσει για «σκευωρία» και αφετέρου να παράσχει, όπως έκανε μέχρι πρόσφατα, πλήρη κάλυψη στα εμπλεκόμενα στελέχη του κόμματός του.

“Η διαφοροποίηση Μητσοτάκη έχει όμως την εξήγησή της: σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο πρόεδρος της ΝΔ, πληροφορήθηκε προηγούμενες ημέρες, από ντόπια και ξένα κέντρα, ότι έχει εντοπιστεί λογαριασμός στην Ελβετία στενής συνεργάτιδας πρώην υπουργού της ΝΔ, φουσκωμένος με εκατ. ευρώ. Επίσης έμαθε ότι οι αμερικανικές αρχές «έχουν δέσει» τουλάχιστον δύο στελέχη της ΝΔ που το όνομά τους φιγουράρει στο σκάνδαλο Novartis” συνεχίζει το ρεπορτάζ του Documento.

Μάλιστα μεταφέρει πληροφορίες ότι σε κλειστή σύσκεψη στην Πειραιώς αποφασίστηκε να μην αναφέρεται δημόσια ο Κ.Μητσοτάκης στο σκάνδαλο Novartis και πολύ περισσότερο σε “σκευωρίες”, ενώ λέγεται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να αρνήθηκε να δει τον Άδωνι Γεωργιάδη, μετά από αίτημα για κατ’ιδίαν συνάντηση που ζήτησε ο αντιπρόεδρος-προσωπική επιλογή.

Πηγή: Documento

Leave a Reply

Top