Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σφοδρή επίθεση Κοντονή στην “ηγετική ομάδα” του ΣΥΡΙΖΑ! Αιχμές για τους “ποινικούς κώδικες”, τα “αίτια της ήττας”, “μη σύγκρουση με κατεστημένα” και για την διεύρυνση !

Σφοδρή επίθεση Κοντονή στην “ηγετική ομάδα” του ΣΥΡΙΖΑ! Αιχμές για τους “ποινικούς κώδικες”, τα “αίτια της ήττας”, “μη σύγκρουση με κατεστημένα” και για την διεύρυνση !

Σφοδρή κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του όσο και για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει αυτοκριτική για τα αίτια της εκλογικής ήττας του Ιουλίου, έκανε ο Σταύρος Κοντονής στην εκπομπή «Δίκη» στο OPEN.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και Αθλητισμού, επικρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τους Ποινικούς Κώδικες, λέγοντας ότι «ο Ποινικός Κώδικας είναι στίγμα για την κυβέρνησή μας. Πέρασε μέσα σε ένα βράδυ και έκανε τη δωροδοκία πλημμέλημα».

Όπως επισήμανε, «η πολιτική, όταν μιλάμε για την Αριστερά, είναι σύγκρουση. Προσωπικά έτσι το έχω πάντα υπόψη μου. Σύγκρουση με κατεστημένα, με διαφθορά, με συμφέροντα. Αυτά βλέπει η κοινωνία και από μια κυβέρνηση της Αριστεράς περιμένει να κάνει κάτι. Αν δεν συγκρουστείς και στο τέλος φτάσεις να έρθεις σε συνδιαλλαγή με αυτές τις καταστάσεις, στο τέλος χάνεις τις εκλογές, έχεις μια τραγική εκλογική ήττα, όπως είχαμε εμείς…».

Και αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις τόνισε:

«Συζητάμε για διεύρυνση, ενώ συμβαίνει το πρωτόγνωρο για κόμμα της Αριστεράς, να έχει περάσεις τόσος καιρός από μια εκλογική ήττα και να μην έχουμε κάνει ακόμη απολογισμό, να μην έχουμε συζητήσει για τα αίτια της. Αυτό είναι ευθύνη της ηγετικής ομάδας».

Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τους διαδόχους του στα υπουργεία Αθλητισμού και Δικαιοσύνης. Όσον αφορά το υπουργέιο Δικαιοσύνης, είπε πως οι νομοθετικές παρεμβάσεις που είχε έτοιμες και κατά την άποψη του έπιαναν χρόνια και πολύ σοβαρά προβλήματα, έμειναν στο ράφι από τους διαδόχους του.

Ειδικά για το Noor 1 και την ανακριτική διαδικασία για την παράλληλη έρευνα είπε:

«Αυτά που συμβαίνουν με τις καθυστερήσεις, ξεπερνούν ως εξήγηση τις γνωστές παθογένειες της ελληνικής δικαιοσύνης. Συνιστούν πρόκληση. Η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης είχε προχωρήσει σε λογικούς χρόνους, μέχρι τον Μάιο του 2018. Τι γίνεται με την ανακριτική διαδικασία μετά, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Καλύτερα ρωτήστε όσους με διαδέχθηκαν, τι ακριβώς έλεγχο άσκησαν στην πορεία αυτής της διαδικασίας».

Πηγή: efsyn.gr

Leave a Reply

four × one =

Top